Wie een rolstoel kan duwen, is welkom.
Wie een rolstoel kan duwen, is welkom. Foto: De Marke

De Marke - De Meenthoek zoekt wandelaars

HUIZEN Woonzorgcombinatie De Marke - De Meenthoek is op zoek naar wandelaars om met bewoners op pad te gaan.

"In De Marke - De Meenthoek wonen tachtig ouderen waarvan ruim twintig met dementie en ongeveer twintig met een visuele beperking. Daarnaast zijn er inleunappartementen waar senioren vanaf 55 jaar zelfstandig kunnen wonen", laat een woordvoerder van het complex weten.

"De Marke - De Meenthoek is altijd op zoek naar vrijwilligers. Momenteel hebben wij veel vragen van bewoners die graag naar buiten willen gaan. Nu de zomer voor de deur staat willen zij ook genieten van het lekkere weer. Voor hen is dit niet mogelijk zonder begeleiding. Daarom zoeken we wandelmaatjes om eens per week of eens per veertien dagen met iemand te wandelen, een boodschapje te doen of gezellig iets te drinken in het dorp. Er wordt een match gemaakt met vrijwilliger en bewoner zodat er ook een vertrouwensrelatie ontstaat. Belangrijk is dat vrijwilligers in staat zijn om een rolstoel te duwen."

Aandacht

Ze laat weten dat er naast vrijwilligers voor het wandelen met bewoners nog meer vrijwilligersvacatures zijn bij de Marke - De Meenthoek. "Grote behoefte is er ook aan ondersteuning op de zorgafdelingen. Vrijwilligers helpen bij maaltijden en zorgen voor een gezellige sfeer op de huiskamer: samen koffie drinken en een spelletje doen. Belangrijkste doel van het vrijwilligerswerk is aandacht geven aan de bewoners. Bewoners zullen dit zeer waarderen."

Wie belangstelling heeft om vrijwilligerswerk te doen in de Marke - De Meenthoek kan een afspraak maken voor een vrijblijvend informatief gesprek met de coördinator vrijwilligerswerk Henny Snel via 06-46236077 of hsnel@cordaan.nl.