Groei & Bloei plantenmarkt Oostermeent

HUIZEN De jaarlijkse Groei & Bloei plantenmarkt is zaterdag 12 mei weer in Winkelcentrum Oostermeent.

"Er staat weer een heel aantal kramen vol met bloemen en planten op de bezoekers te wachten op de Oostermeent en dat net voor Moederdag! Daar is over nagedacht", laat de organisatie weten. "Uiteraard zijn er ook in de winkels scherpe en mooie aanbiedingen die moeder niet mag missen. Vanaf 10.00 uur staat alles klaar om te ontvangen."


Pinksterzang-dienst met Huizer koren

HUIZEN Eerste pinksterdag, 20 mei, is er van 19.30 uur een pinksterzangdienst in de Zenderkerk aan de Borneolaan 30.

Medewerkenden aan deze dienst zijn Chr. Koorvereniging Deo Juvante onder leiding van Kees van den Boogaard en het Moluks koor onder leiding van Max Wattimena. Jacob Bout speelt de trompet en Kees van den Boogaard het orgel. De meditatie wordt gehouden door dominee G. Mantel.

De kerk is om 19.00 uur al open en de toegang is vrij.


Historische wandelroute

HUIZEN Het Huizer Museum organiseert zaterdag 12 mei een wandelroute langs allerlei historische panden en plekken. De aanvang is om 14.00 uur bij het Huizer Museum aan de Achterbaan 82.

De wandeling staat onder leiding van een ervaren gids en is geschikt voor iedereen die van historie en wandelen houdt. De wandeling duurt ongeveer een uur en aansluitend kan een bezoek aan het museum worden gebracht. Kosten voor de wandeling zijn € 4,- per persoon, aan de balie van het museum te voldoen.

De route leidt langs diverse boerderijen met verschillende soorten gevels, een boerentuin met bleekveld, een bakhuisje, oude visserswoningen en woningen van allerlei ambachtslieden. De gids laat de wandelaar architectonische details zien en zal zeker nog wat anekdotes kunnen vertellen. Zie ook huizermuseum.nl.