Anita en Michel van Sportief Hardlopen Huizen.
Anita en Michel van Sportief Hardlopen Huizen. Foto: Bob Awick

Sportief Hardlopen Huizen breidt aanbod in jubileumjaar verder uit

HUIZEN Sportief Hardlopen Huizen heeft sinds 1 april haar diensten uitgebreid. Zo kunnen bedrijven en scholen er terecht voor een sportclinic en is het mogelijk om personal training te krijgen. Na de zomer komt daar runningtherapie bij. De stichting wil zo voldoen aan de vraag in de markt en meer aanbieden dan bootcamps, hardloop- en trailruntrainingen.

"We begonnen vijf jaar geleden met twee trainingen in de week en twee groepen. Na vier maanden was dat al vijf dagen in de week en veel meer groepen", zegt oprichter Michel Seinen. Mede-bestuurslid Anita den Ouden geeft trainingen en is ook actief achter de schermen: "De kracht zit in het feit dat we verschillende trainers hebben en steeds op andere locaties trainen. Ik denk dat er niemand in die vijf jaar ooit eenzelfde training heeft gehad", zegt zij. "Daarnaast combineren we flexibiliteit met kwaliteit", gaat ze verder. Michel: "We besteden veel aandacht aan de techniek tijdens de trainingen. Wij geloven in de combinatie van bootcamp en hardlopen, dus trainen op kracht en duurvermogen." De dertien trainers die als vrijwilligers aan de Stichting Sportief Hardlopen zijn verbonden, zijn ook allemaal gediplomeerd en ervaren." Het andere succes is dat de stichting geen leden kent. "Bij ons zit je nergens aan vast en een proefles is altijd gratis, daarnaast is het mogelijk om te komen sporten op basis van een strippenkaart."

Starterscursussen

Anita: "We bieden ook meerdere keren per jaar starterscursussen aan voor mensen die willen beginnen met hardlopen of bootcampen. Dat doen we onder andere in samenwerking met gezondheidscentrum Huizermaat en Start to Run van Yakult." Zelf begon ze ruim drie jaar geleden met Start to Bootcamp en is inmiddels verslaafd. "Ik volg nu een opleiding tot vitaliteitscoach, ter uitbreiding op ons bestaande aanbod."

Jubileum

Het 5-jarig jubileum wordt op 26 mei groots gevierd bij Dance-Point. "We hebben iedereen die in ons bestand stond uitgenodigd om ze te bedanken en om vervolgens een mooie start te geven aan de volgende vijf jaar." Wie onverhoopt geen uitnodiging heeft ontvangen kan zich aanmelden via 5jaar@sportiefhardlopenhuizen.nl.

Het 5-jarig jubileum wordt op 26 mei groots gevierd bij Dance-Point

Zie voor het complete aanbod sportiefhardlopenhuizen.nl.