Medaille bij afscheid 'Buurtvaders'

HUIZEN De Buurtvaders van weleer, inmiddels allang omgedoopt tot Buurtcoaches, hebben gisteravond een medaille gekregen bij hun afscheid. Jongeren zullen hun taak overnemen in een Jeugd Preventie Team.

De medaille was speciaal voor de twaalf vaders ontworpen die zich jarenlang hebben ingezet voor de Huizer samenleving. Op de medaille staat 'Buurtcoach van de 21e eeuw' met het wapen van Huizen. Het lint is toepasselijk in de kleuren van Huizen en Marokko. "Het is een waardering die deze twaalf vaders ook echt hebben verdiend", zegt Badr Sadqi, jongerenwerker bij Versa Welzijn.

Overlast

"De Buurtvaders zijn eigenlijk veertien jaar geleden uit zichzelf opgestaan", vertelt Badr Sadqi. "Er was in de wijk rond de Kostmand veel overlast, met name door Marokkaanse jongeren. Die spraken zij op hun gedrag aan en dat hielp. Twee jaar later is het een project geworden bij Versa en zijn de Buurtvaders als vrijwilligers bij Versa gekomen."

Waardering

Na twaalf jaar was er gisteren een afscheid voor de vaders. Naast een medaille kregen ze lovende woorden van onder anderen wethouder Marianne Verhage en Badr te horen. "Ze verdienen onze waardering omdat ze dit uit zichzelf hebben gedaan."

5