Van links naar rechts op de fiets Team Power-Against-Duchenne: Paul Wiegerinck, Irene van Harskamp, George Herschel met Erwin en Damiën.
Van links naar rechts op de fiets Team Power-Against-Duchenne: Paul Wiegerinck, Irene van Harskamp, George Herschel met Erwin en Damiën.

Spinnen en wandelen voor bestrijding van Duchenne

Twee mountainbiketeams gaan in september weer de Duchenne Heroes fietsen. Coronel helpt ze de sponsorbijdragen bijeen te krijgen.

HUIZEN Coronel Sports organiseert samen met MTB Team Huizen en Team Power-Against-Duchenne, twee mountainbiketeams, zondag 3 juni de Coronel Duchenne Heroes Day. Op deze dag kan er naar hartenlust 5, 8 of 15 kilometer gewandeld worden vanaf het sportcentrum. Ook wordt er van 12.00 uur tot 15.00 uur volop aan spinning gedaan. Alles om de spierziekte Duchenne te bestrijden.

Frank Klein van Coronel Sports: "Duchenne is een verschrikkelijke en zeer ernstige erfelijke spierziekte. Deze ziekte treft bijna alleen jongens in hun jonge jeugd. Als de ziekte zich verder ontwikkelt, zijn de jongens vanaf ongeveer 10-jarige leeftijd veroordeeld tot een rolstoel. Meer dan 50 procent van de jongens zal niet ouder worden dan 25 tot 30 jaar."

Daarom wil Coronel Sports een bijdrage leveren aan het bestrijden van deze ziekte en organiseert dit evenement samen met MTB Team Huizen en Team Power-Against-Duchenne. Deze teams doen in september mee aan de Duchenne Heroes 2018. In zeven dagen tijd fietsen de deelnemers van de teams door vier landen in etappes van 100 kilometer per dag en daarmee 13.000 hoogtemeters overwinnend op de mountainbike voor dit goede doel. "Met deze dag helpen we hen om de vereiste sponsorbijdrages bij elkaar te krijgen voor een prachtig doel."

Wandelevent

Irene van Harskamp, medeorganisator, voegt toe: "Het wandelevent is voor jong en oud. Je kunt alleen lopen of in een groep met familie, kinderen, vrienden of collega's. Voor iedereen is een mooi parcours uitgezet. Er kan 5, 8 of 15 kilometer gelopen worden. Na afloop zijn er gezellige activiteiten voor jong en oud. De kosten bedragen € 10,- voor volwassenen en € 5,- voor kinderen tot en met 12 jaar. De wandelingen starten bij Coronel Sports tussen 10.00 en 12.00 uur. Inschrijven kan via ivanharskanp@hotmail.com." Irene vraagt deelnemers om bij het inschrijven aan te geven met hoeveel deelnemers er gewandeld zal worden en welke afstand. "Zij krijgen aansluitend bericht van hun inschrijving."

Spinnen

'Duchenne is een verschrikkelijke en ernstige spierziekte'

Het spinnen vindt plaats tussen 12.00 en 15.00 uur. Er kan per uur worden ingeschreven. De kosten bedragen € 10,- per uur of € 25,- als voor 3 uur wordt ingeschreven. Ook hier is het mogelijk om met meerdere mensen samen in te schrijven. "Leuk om elkaar uit te dagen en een bijdrage te leveren." Inschrijven voor dit onderdeel kan via george@herschel.info.
Inschrijven voor beide evenementen kan ook aan de balie bij Coronel Sports. Inschrijving staat uiteraard ook open voor iedereen die geen lid is van Coronel Sports.

Prachtig

Frank Klein geeft aan dat de volledige opbrengst van de dag naar de bestrijding van Duchenne gaat. "Wij zouden het prachtig vinden als veel mensen zich sportief laten uitdagen of verleiden om een bijdrage te leveren."