De onderhandelaars van PvdA, CDA, VVD, D66 en formateur Erwin Ormel met het coalitieakkoord 'Vitaal en Verbindend'.
De onderhandelaars van PvdA, CDA, VVD, D66 en formateur Erwin Ormel met het coalitieakkoord 'Vitaal en Verbindend'. Foto: Bob Awick

Zondagopening 12.00 tot 18.00 uur

HUIZEN Het nieuwe coalitieakkoord 'Vitaal en Verbindend' is dinsdagmiddag ondertekend door de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en PvdA. Aan de hand van dit document willen de partijen Huizen de komende tijd besturen. Belangrijk item: er komt een voorstel voor een zondagopening van 12.00 tot 18.00 uur.

Het voorstel om dit mogelijk te maken moet er uiterlijk in de raadsvergadering van 5 juli zijn. Jessica Prins (VVD): "Het is de bedoeling dat alle winkels dan open mogen. Of ondernemers dat willen, mogen ze zelf bepalen. In de praktijk zal dit denk ik betekenen dat de supermarkten open zijn en dat winkelcentra wellicht een aantal koopzondagen zullen hebben."
Het was volgens de VVD-onderhandelaarster de hardste noot om te kraken tijdens de besprekingen tussen de vier partijen. "Het is daarom goed dat we met die onderwerpen zijn begonnen waar de grootste verschillen zaten." De andere 'harde noten' waren zelfstandigheid, waar de PvdA zijn standpunt om te fuseren liet varen, hoe om te gaan met het Sociaal Domein en de portefeuilles die de beoogde wethouders zouden krijgen toebedeeld.

Na de ondertekening werd meteen de nieuwe ploeg wethouders bekendgemaakt. Het zijn Roland Boom voor de VVD, Bert Rebel voor het CDA, Marlous Verbeek voor D66 en Maarten Hoelscher voor de PvdA.

3