Voor de poppenkastvoorstelling was veel belangstelling van klein en groot.
Voor de poppenkastvoorstelling was veel belangstelling van klein en groot. Foto's: Bob Awick

Genieten van zon en van de Erfgooiersdag

De Erfgooiersdag werd weer gehouden in 't Hart van Huizen. Het authentieke karakter van het dorp wordt met dit evenement versterkt.

HUIZEN Ondernemersvereniging 't Hart van Huizen hield afgelopen vrijdag weer haar jaarlijkse Erfgooiersdag. In de zon was het genieten van ambachten, oud-Hollandse spelletjes, muziek en nog veel meer.

Theater De Kleine Zon trok veel publiek met de twee voorstellingen over Jan Klaassen. De kids vermaakten zich prima en gingen helemaal in de voorstellingen op. Tussendoor waren er optredens van de Klepperman van Elleven en DJ Christian en DJ Peter Helmus zorgden voor muziek op het Oude Raadhuisplein.

Band

Een optreden van de band Sabor 's avonds trok de echte liefhebbers. Zij genoten van de Huizer band, sommige terwijl ze een lekker hapje aten als avondmaal. Druk was het echter niet meer op het daarvoor nog bruisende plein.

Authentiek

"Overdag was het gezellig druk en genoten de mensen", aldus duo-voorzitter Agnes Haverkort. "'s Avonds kan beter en we moeten dan ook het podium een kwartslag draaien. Dat zijn dingen die beter kunnen."
Ook werd de braderie nog steeds gemist door een aantal mensen. "Dat vind ik een compliment, maar we hebben al een tijd terug besloten met de Erfgooiersdag het beeld van een authentiek dorp te willen versterken met mooie ambachtelijke producten. Daar passen de oude ambachten heel goed bij, maar een braderie niet", legt Agnes uit.

Als alles rond komt zaterdag 6 juli zomerbraderie

Zomerbraderie

Wel wil de ondernemersvereniging tegemoetkomen aan de wens voor weer een braderie. Daarom zijn er plannen voor een jaarlijkse zomerbraderie, die als alles rond komt dit jaar op zaterdag 6 juli wordt gehouden. "We hopen dat de liefhebbers van de braderie dan lekker in de zon komen genieten van wat 't Hart van Huizen te bieden heeft."

Met een vlegel konden bezoekers zelf graan dorsen.
Ook de 'erfgooiers' lusten ijs.