Op het Oude Raadhuisplein is tijdens de Huizerdag de hele dag wat te beleven met muziek, dansdemonstraties en de braderie.
Op het Oude Raadhuisplein is tijdens de Huizerdag de hele dag wat te beleven met muziek, dansdemonstraties en de braderie. Foto: Bob Awick

Thema komende Huizerdag op 7 en 8 september is 'Après-ski'

Het thema van de komende Huizerdag is 'Après-ski'. Vooral op zaterdag op Plein 2000 moet dat thema leiden tot een groot feest.

HUIZEN De Stichting Huizerdag heeft dinsdagmiddag bekendgemaakt dat het thema van de komende Huizerdag 'Après-ski' is. "Dat kunnen we natuurlijk niet op alles betrekking laten hebben, maar zeker op Plein 2000 moet dat zaterdag leiden tot een groot feest", aldus voorzitter Boudewijn van Meggelen. De organisatie had ook minder goed nieuws. Zo gaat de Kick-off in de Oostermeent niet door en is de komst van de kermis ook onzeker.

"We zijn erg teleurgesteld dat de Kick-off in de Oostermeent niet doorgaat. Die is normaliter een week voor de Huizerdag. De Stichting Oldtimer Festival Huizen wilde echter haar evenement ook op die dag houden. We hebben gekeken of de Kick-off en het Oldtimer Festival elkaar konden versterken door het bijvoorbeeld in de Oostermeent te houden. We zijn daar echter niet uitgekomen en om nu iets te organiseren in de Oostermeent terwijl op een andere plek in Huizen een groot evenement aan de gang is, vonden we zonde van de investering. Daarom hebben wij dat als organisator samen met Winkelcentrum Oostermeent besloten. We hopen dat er volgend jaar een betere verdeling is van de evenementen, zodat we wel weer de Kick-off in de Oostermeent kunnen houden. Daar krijgen we namelijk vanaf volgend jaar ook extra subsidie voor."
Ook is een kermis op de Naarderstraat nog een onzekerheid. Boudewijn: "De Naarderstraat wordt opnieuw ingericht en de vraag is of er dan nog plek is voor een grote attractie als bijvoorbeeld de Poliep. Volgens de gemeente zou dat kunnen, maar wij zijn er nog niet zo zeker van als we de tekeningen zien. De Stichting Huizerdag wil alleen een kermis organiseren als dit ook een aantrekkelijke kermis is voor iedereen. Anders doen we het liever niet. De komende tijd gaan we kijken wat er mogelijk is."
Gelukkig is er meer dan genoeg goed nieuws voor de Huizerdag. Het voorproefje op vrijdag op het Oude Raadhuisplein, dat vorig jaar in het water viel, heeft weer een modeshow op het programma staan en dezelfde coverband als vorig jaar is weer uitgenodigd. "Zij hebben echt geprobeerd er wat van te maken voor de mensen die ondanks de regen aanwezig waren. Hier zal iets minder het thema Après-ski terug te vinden zijn. Misschien in een attractie of met langlaufen." Op de Huizerdag is er in het Hart van Huizen een programma van 11.00 tot 17.00 uur. Diverse coverbands treden op met gezellige muziek voor iedereen en in de pauzes zijn er optredens van dansscholen. "Dit heeft alles te maken met de combinatie van de opening van de Huizer Sportweek, die net zoals vorig jaar weer samenvalt met de Huizerdag. Op Plein 2000 zal de officiële opening zijn en daar vinden voor de Battle of de Bands ook allerlei demonstraties plaats van diverse sporten."
Hoogtepunt wordt de avond op Plein 2000. "We hebben alvast de Snollebollekes gecontracteerd. Dat is een echte après-ski-act en we zijn er met nog een bezig. Tussendoor zullen nog een dj en een coverband optreden. Het moet een groot feest worden."