Acht aanhoudingen voor overvallen

HUIZEN De politie heeft in totaal al acht jongeren tussen de 13 en 17 jaar uit Huizen aangehouden voor diverse straatroven en de overval op de Attent supermarkt.

Vorige week meldden we al dat vier jongeren uit Huizen hiervoor waren aangehouden. Naast de overval op de supermarkt aan de Jacob van Heemskerklaan zouden zij betrokken zijn geweest bij straatroven op de Thorbeckestraat en de Ceintuurbaan in Bussum. In beide gevallen droegen de verdachten maskers en bedreigden ze de slachtoffers met een vuurwapen. De politie sloot toen niet uit dat er meer aanhoudingen zouden worden verricht. Vorige week woensdagavond kwam naar buiten dat dit het geval was. Nog eens vier jongeren in de leeftijd van 13 tot 17 jaar werden aangehouden.

Van de acht jongeren zijn er zeven voorgeleid aan de officier van justitie. Inmiddels zijn ze in vrijheid gesteld, maar nog steeds verdachten, laat de politie weten. Het onderzoek gaat ook nog verder en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. "We hebben het idee dat er nog meer jongeren bij betrokken zijn", aldus de politie.

Toch spreekt de politie nog niet van een bende. "We spreken van een bende als bewezen is dat het gaat om georganiseerde criminaliteit. Daar is op het moment nog geen sprake van, omdat we nog bezig zijn met het onderzoek."