Afbeelding
Foto: Stockfoto

Verbaasd over professionaliteit overvallers

HUIZEN "Dit is een heel speciaal groepje. Het is angstig hoe professioneel, planmatig en goed voorbereid deze jonge jongens te werk gaan", zo omschreef de officier van justitie de twee Huizer knapen van 18 en 19 jaar die betrokken zouden zijn bij onder meer de gewelddadige woningoverval in de Sint Janstraat in Laren en de Hengeleer in Blaricum.

Daarnaast zouden de twee betrokken zijn bij diverse inbraken, onder meer aan de Plaveenseweg en de Achterbaan in Huizen. De twee ontkennen alle aantijgingen. De rechtbank wees het verzoek tot opheffing van de voorlopige hechtenis van de 19-jarige Huizer af. Wel vroeg ze de verdachte of hij nog verklaringen gaat afleggen. Tot nog toe beroept hij zich op zijn zwijgrecht. Hij verklaarde dit eerst met zijn advocaat te willen overleggen. De 18-jarige jongen was tijdens de pro-formazitting niet aanwezig.
Op 31 juli vindt de regiezitting plaats en in het najaar de inhoudelijke behandeling. Twee weken geleden is de andere overvaller van de woning in Laren, een 19-jarige Huizer, veroordeeld tot zeven jaar cel.