Themamiddag 'Veilig op weg'

HUIZEN De Samenwerkende Ouderen Bonden Huizen (SOBH) houden op maandag 28 mei in de Thomaskerk aan de Huizermaatweg 61 een themamiddag 'Veilig op weg'.

De SOBH behartigt de belangen van de ouderen in de gemeente Huizen en vindt veilig weggebruik van groot belang.

"Het opfrissen van de verkeersregels is broodnodig voor iedereen die aan het verkeer deelneemt. Op deze middag worden bezoekers geïnformeerd over de verkeersregels die de afgelopen drie jaar zijn ingevoerd, afgewisseld met enkele oudere verkeersregels. Ook zal aandacht besteed worden aan de verschillende rotondes, aangevuld met de geldende regels voor scootmobiel- en rollatorgebruikers", meldt zij. De SOBH biedt deze opfriscursus aan in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland.

De middag is van 14.30 tot 16.15 uur. De zaal gaat al om 14.00 open voor een inloop met koffie en thee. Er is een ringleiding aanwezig en de Belbus kan zorgen voor vervoer via 035-5288266. Ook niet-leden zijn van harte welkom.


Hoe leefden en werkten de vissers

HUIZEN Dick Schaap, auteur van 'De HZ 45 weer thuis', komt donderdagavond 31 mei naar de Historische Kring om te vertellen over het leven van de vissers in Huizen.

Huizen staat bekend als vissersdorp, hoewel de laatste visser al lang geleden zijn botter voorgoed heeft verlaten. De Oude Haven, waarin nog enkele botters als varende monumenten aanwezig zijn, herinnert nog aan deze bijzondere periode van de Huizer geschiedenis.

Dick Schaap heeft veel onderzoek gedaan naar het leven en werken van de vissers in het midden van de 19e eeuw, de tijd waarin Huizen een eigen haven kreeg. Gebaseerd op deze kennis schreef hij de roman 'Uitgetekend', een boeiend verhaal waarin veel aspecten van het vissersleven in die periode aan de orde komen. Na de pauze zal Pieter van der Poel weer een aantal vooral onbekende oude foto's van het dorp vertonen.

De avond wordt gehouden in zalencentrum 't Visnet aan de Ruyterstraat 7 en begint om 20.00 uur. De entree is € 2,50. Leden hebben gratis toegang.