Groei & Bloei Open Tuinen Weekend

HUIZEN Het Groei & Bloei Open Tuinen Weekend wordt dit jaar op zaterdag 16 en zondag 17 juni gehouden. Ook in Huizen zijn er vijf open tuinen.

In de hele regio doen 22 tuinen mee, die allemaal te vinden zijn op de website www.gooi-noord.groei.nl. Hier staat een overzichtskaartje met de exacte openingstijden.

In het weekend zelf is de lijst met tuinen ook verkrijgbaar bij mevrouw Bogaert op de Gooilandweg 229.


Computer-cursussen
voor senioren

HUIZEN De Brassershoeve start in september weer met computercursussen voor senioren.

Nieuw zijn de diverse cursussen om kennis te maken met de iPhone 7, Android 6 en 7 en de smartphone. Het Leercentrum de Brassershoeve biedt cursisten de mogelijkheid om in een cursus met maximaal vier deelnemers de basisvaardigheden te leren in een aangepast tempo en met voldoende ruimte voor eigen inbreng. In de lessen gebruiken zij hun eigen telefoon.
Verder is er weer een cursus om kennis te maken met de Samsung Tablet Android, waarbij deelnemers op hun eigen tablet werken.

Wie thuis een computer of laptop heeft met Windows 10 kan terecht op de cursus 'Kennismaken met Windows 10'. Deelnemers moeten gemiddeld 2 tot 4 uur per week vrij kunnen maken om thuis te oefenen. Wie al redelijke basiskennis heeft kan naar de vervolgcursus voor Windows 10. De docent kan hierbij rekening houden met individuele vragen.

Daarnaast is er een cursus 'Fotobewerking'. Hier leren deelnemers foto's te verfraaien, bij te kleuren of op andere wijze te bewerken. Hiervoor is de basiskennis van een Windowscomputer van belang.
Ook zijn er weer de cursus 'IPad voor beginners' en de vervolgcursus.

Meer informatie is verkrijgbaar bij De Brassershoeve aan de Waterstraat 2. Hier zijn ook inschrijfformulieren verkrijgbaar. Meer informatie staat ook op www.debrassershoeve.nl/cursussen. Bellen voor meer informatie kan naar Gré van der Deure: 035-52 508 21.