Energie besparen verenigingen

HUIZEN De gemeenteraad heeft ingestemd met een voorstel om eerst onderzoek te doen naar mogelijke energiebesparende maatregelen bij verenigingen voordat er een afdoende voorziening wordt getroffen voor ledverlichting.

Daardoor kunnen sportverenigingen en -stichtingen, maar ook die in de cultuursector, op kosten van de gemeenten een energiescan laten doen. De raad kan dan hier in het eerste kwartaal van 2019 een beslissing over nemen. Dat laatste vond een grote meerderheid van de gemeenteraad wel iets te laat, omdat er drie verenigingen zijn die niet zo lang kunnen wachten. Deze verenigingen - en verenigingen die zich nog melden - kunnen voor 1 juli al een energiescan laten doen. Met de uitkomsten kan het college aan de slag eerder een oplossing hiervoor te zoeken


Voor Mitsubishi naar Weesp

REGIO Wie op zoek is naar een Mitsubishi, kan voortaan terecht bij Auto Lancker in Weesp. Dit autobedrijf is nu de Mitsubishi-dealer voor 't Gooi.

Auto Lancker is al Mitsubishi-dealer sinds 1975. Eigenaar Cees Bosboom zegt trots te zijn en ziet de Mitsubishi- en andere merkrijders graag in zijn showroom aan de Hogeweyselaan verschijnen. "Ook vooor onderhoud en schades aan alle auto's", zo tipt hij. De wisseling valt samen met de Mitsubishi-Matsweken, die duren tot en met 17 juni.