Botters en mensen in klederdracht zijn twee ingrediƫnten van het Huizer Visfestijn.
Botters en mensen in klederdracht zijn twee ingrediƫnten van het Huizer Visfestijn. Foto: Rotary Club Huizen

Recordaantal botters komt naar Huizer Vis Festijn 2018

Het Huizer Vis Festijn wordt voor de vierde keer gehouden. De opbrengst van het evenement van Rotary Club Huizen gaat naar vier goede doelen.

HUIZEN Oude tijden herleven in de Oude Haven van Huizen als 15 juni zo'n dertig botters - een kwart van de totale Nederlandse bottervloot - de Huizer haven zijn binnengelopen. De historische platbodems meren af ter gelegenheid van het Huizer Vis Festijn 2018 dat wordt georganiseerd door Rotary Club Huizen.

Het evenement wordt alweer voor de vierde keer gehouden en de club sponsort met de opbrengst van het festijn altijd een aantal goede doelen in Huizen en omgeving. De vorige editie van het evenement leverde een bedrag op van maar liefst 25.000 euro.

Goede doelen

De opbrengst van het festijn gaat dit jaar naar vier goede doelen. Dit zijn: De Droomboom, het Versa Geheugenhuis, Voedselbank Gooi & Omstreken en de Stichting Huizer Botters.

Trots

"We rekenen weer op een gezellig en drukbezocht evenement. We zijn er ongelofelijk trots op dat het weer is gelukt om zo veel botters naar Huizen te halen", zegt Rinke Visser, namens Rotary Club Huizen verantwoordelijk voor de organisatie van het evenement.
Rotaryclub Huizen is onderdeel van Rotary, een internationale serviceclub met wereldwijd 1.6 miljoen leden. Zij zetten zich in voor allerlei maatschappelijke doelen. In Nederland zijn er meer dan 20.000 mensen betrokken bij dit netwerk. Rotary is onder andere de organisatie achter de actie 'Help polio de wereld uit' en doet veel in ontwikkelingslanden aan water-, medische en scholingsprojecten. Rotary is een van de clubs achter de shelterboxen die wereldwijd ingezet worden in noodgebieden.

'We rekenen weer op een gezellig en drukbezocht evenement'

Lokaal

"Op lokaal gebied zet Rotary zich vooral in voor kinderen en gezondheid, maar is ook veelal betrokken bij lokale voedselbanken en individuele hulp aan de mensen die het nodig hebben in onze maatschappij."

Botterwedstrijd

Het Huizer Vis Festijn begint in de middag met een botterwedstrijd op het Gooimeer. Rond 17.00 uur meren de botters weer af en is het tijd voor de prijsuitreiking, napraten en eten bij de botterwerf.

Kramen

Er staat een breed scala aan kramen op de kade waar vis, vlees, friet, ijs en drank gekocht kan worden. Ook is er een koffiebus. Drank en catering worden traditiegetrouw verzorgd door lokale ondernemers.

Vermaken

De kinderen kunnen zich vermaken op een springkussen en ouderen kunnen hun hart ophalen als ze op de kade mensen zien rondlopen in Huizer klederdracht. Later op de avond is het zoals altijd tijd voor een fantastische muzikale show.

Het evenement is voor iedereen toegankelijk. Toegangsbewijzen zijn voor vijf euro te koop via huizervisfestijn.nl.