Wethouder Marlous Verbeek krijgt het eerste exemplaar van 'De handen van...' van het Huizer Schrijversgilde.
Wethouder Marlous Verbeek krijgt het eerste exemplaar van 'De handen van...' van het Huizer Schrijversgilde. Foto: Bob Awick

Eerste verhalenbundel van het Huizer Schrijversgilde voor wethouder

HUIZEN Wethouder Marlous Verbeek mocht dinsdagmiddag de eerste verhalenbundel van het Huizer Schrijversgilde in ontvangst nemen. "Ze heeft beloofd hem in de vakantiekoffer mee te nemen", aldus Janine van der Hulst-Veerman. Zij is een van de leden van het gilde en ook van Uitgeverij Lieve Hart die het boek uitgeeft.

Bij de overhandiging van het eerste exemplaar aan de wethouder waren een aantal leden van het Huizer Schrijversgilde aanwezig met hun familieleden. Tijdens de presentatie van het boek las Janine een gedicht voor over de totstandkoming van de bundel.

Schrijfopdrachten

De verhalenbundel heeft als titel 'De handen van...' en ontstond uit een van de schrijfopdrachten tijdens een ledenbijeenkomst van het Huizer Schrijversgilde.

Passie

"In het afgelopen seizoen is er hard gewerkt om de bijdragen te schrijven, herschrijven, redigeren en vorm te geven", vertelt Janine. "We hebben het boek uitgegeven om onze passie voor schrijven tastbaar te maken."

Bundel ontstond uit schrijfopdrachten tijdens een ledenbijeenkomst

Havendag

Op de Huizer Havendag op 16 juni zal de bundel voor het eerst verkrijgbaar zijn. Een aantal leden van het Huizer Schrijversgilde bemant de kraam. De bundel kost € 15,95. Na die dag is 'De handen van...' in elke fysieke en onlineboekhandel te koop.

Divers

In de bundel 'De handen van…' blijkt hoe divers de schrijvers schrijven. "Bijna alle genres komen aan bod en eenieder beschikt over een vlotte pen, de nodige fantasie of een flinke portie humor, waardoor de bijdragen makkelijk weg lezen en vermakelijk zijn. Wij vinden het een echte aanrader om op een zwoele zomeravond of een regenachtige zondagmiddag heerlijk mee te ontspannen en te genieten van de verhalen, columns en gedichten."

Bestseller

Onder de schrijvers bevinden zich zowel aspirant-schrijvers als schrijvers die al één of meerdere boeken hebben gepubliceerd. "Sommige schreven zelfs een bestseller, zowel in de genres fictie als non-fictie", vertelt Janine enthousiast.

Schrijversgilde

Het Huizer Schrijversgilde is in het najaar van 2017 opgericht door de Huizer auteur Henk Wiesenekker en auteur en uitgever Janine van der Hulst-Veerman van Uitgeverij Lieve Hart.
"Eens per maand komt de groep (aspirant-)schrijvers in een ongedwongen en gezellige sfeer bijeen om ervaringen uit te wisselen en natuurlijk om de pen ter hand te nemen. De meeste leden van het Huizer Schrijversgilde komen uit Huizen en omstreken, en sommige zelfs van verder weg, maar hebben op de een of andere manier een link met Huizen en omgeving."

Website

Het Huizer Schrijversgilde heeft ook een eigen website waar de deelnemers regelmatig een column of kort verhaal op plaatsen.

Kijk voor meer informatie op huizerschrijversgilde.nl of lievehart.nl.