De volleyballers haalden brons.
De volleyballers haalden brons. Foto: PDK Huizen

Medailles Special Olympics turners en volleyballers

HUIZEN Turnlust Huizen heeft met de Special Groep meegedaan aan de Special Olympics en het team kwam bezaaid met medailles weer thuis. Ook de G-Groep van Volleybalvereniging Prima Donna Kaas was succesvol.

De Special Olympics werden afgelopen weekeinde gehouden in de Achterhoek. Vrijdag was er een openingsfeest met onder anderen Gerard Joling. Zaterdag en zondag werd er gestreden om de medailles.

Gelijk niveau

Turnlust Huizen deed onder leiding van Lisette Wiegers, Esther Wiegers en Emiel de Jong mee met de Special Groep. Deze Special Groep bestaat uit turners met een verstandelijke beperking die bij de Special Olympics op gelijk niveau met anderen kunnen strijden om een plaats op het erepodium. "De turnsters en turners hebben een geweldige prestatie geleverd en er zijn op diverse onderdelen medailles behaald", aldus de trotse begeleiders.

Volleybal

De G-Groep van Volleybal Vereniging Prima Donna Kaas behaalde afgelopen weekeinde een bronzen medaille bij de Special Olympics, waar volleybal een demo-sport was. De club was voor het eerst met een team aanwezig op het evenement met een olympisch karakter en olympische medailles.

Hoogste poule

In totaal deden zes teams mee aan het toernooi, waaronder teams van Scheldesport uit Terneuzen, Het Bariet uit Lichtenvoorde en Volleybal 4all uit Varseveld. Bij de wedstrijden bleek dat het team in de hoogste poule zou belanden. Dit resulteerde in een felle strijd tussen VV PDK Huizen en de teams van Scheldesport. Uiteindelijk ging de club met een bronzen medaille naar huis, een prestatie die nog nooit in de vereniging werd behaald.