Motor sponsorrit Ride4Mies

HUIZEN Familieleden van Michelle, die lijdt aan MS en geld ophaalt voor een stamceltherapie, organiseren samen met Kuypers Events zondag 17 juni een sponsormotortocht: Ride4Mies.

De tocht vertrekt om 11.00 uur bij de Installatieweg 25 in Huizen. Om 10.00 uur wordt er verzameld. Tickets om mee te doen, inclusief fee, kosten € 14,50. Tickets zijn verkrijgbaar via Facebook: 'Ride4Mies'.

Het is de bedoeling dat Michelle zelf een klein stukje meerijdt op een trike. Haar toestand op dit moment laat niet meer toe.
Zie voor meer informatie over haar inzameling op miesmetms.nl.


Zomer-wandeling door Huizen

HUIZEN Het Huizer Museum biedt op zaterdag 23 juni de mogelijkheid, al wandelend, de historie van Huizen beter te leren kennen. De wandeling is in de ochtend en start om 11.00 uur bij het museum aan de Achterbaan 82.

De wandeling vindt plaats onder leiding van een gids. De wandelaar zal zeker onder de indruk raken van wat er in het Oude Dorp van Huizen allemaal te zien is en wat er te vertellen is over verleden en heden.

Wetenswaardigheden

Een tipje van de sluier: de oudste woningen van Huizen uit halverwege de 17e eeuw, een voormalige boerderij die omgevormd werd tot een voornaam woonhuis, kleine steegjes, verborgen gevels, bijzondere plafonds, verschillende type Hallehus boerderijen, architectonische details en daarnaast nog leuke anekdotes en wetenswaardigheden.

De wandeling duurt ongeveer 5 kwartier en eindigt weer bij het Huizer Museum. De kosten voor de wandeling bedragen € 4,- per persoon. Betaling vindt plaats aan de balie van het museum.

Het museum is geopend van 11.00 tot 17.00 uur. In het museum is naast de historische en klederdrachttentoonstelling de nieuwe expositie 'Groen Gooi' te zien. Deze expositie is onderdeel van het eerste regionale Erfgoed Festival Groen.

Meer informatie is te vinden op huizermuseum.nl.