Adil en Usum Varlik in hun winkel aan de Oostkade 14.
Adil en Usum Varlik in hun winkel aan de Oostkade 14. Foto: Bob awick

Ailem Export: winkel huishoudelijke artikelen, reisbureau en telefoonzaak

HUIZEN Ailem Export aan de Oostkade 14 herbergt een winkel in huishoudelijke artikelen, een reisbureau en een telefoonzaak. Het familiebedrijf wordt gerund door Umus Varlik met haar man Adil en een compagnon. "Onze zoon heeft hiernaast een kapperszaak en we hebben hiermee het familiebedrijf uitgebreid", legt Adil uit. Daarnaast is het een haal- en brengpunt van DHL en UPS.

De familie Varlik komt uit Lelystad, zocht een goede plek voor de kapperszaak en kwam in Huizen terecht. "We wilden onze zoon graag ondersteunen bij het opstarten van zijn eigen bedrijf en waren hier toch altijd", zegt Adil. "Het pand hiernaast stond leeg en we zagen daarmee een kans om nog een bedrijf op te richten." Gekozen werd voor een multifunctionele winkel, waar naast huishoudelijke artikelen ook reizen geboekt kunnen worden, vliegtickets besteld en alles voor de mobiele telefoon te regelen is. "Mensen kunnen hier gewoon binnenlopen. Als iets er niet is, dan bestellen we het gewoon."
Er zijn diverse spullen te koop voor het huishouden. Van praktische zaken als tafelzeil en opbergdozen tot mooie dingen als klokken en kussens. "Het assortiment wisselt regelmatig, dus mensen die ervan houden om even te komen snuffelen, zijn hier aan het goede adres."
Wie op zoek is naar een vakantie of vliegtickets kan samen met de eigenaren kijken wat het aanbod is dat bij hun vraag past. "We hebben daarvoor een plek in de winkel waar we er rustig voor kunnen gaan zitten."
Ook wie problemen heeft met zijn mobiele telefoon kan terecht bij Ailem Export. "We doen reparaties, maar verkopen ook nieuwe toestellen en diverse accesoires."
Het echtpaar wil met de winkel wat meer levendigheid brengen aan de Oostkade. "Daarnaast is het de toekomst voor onze kinderen."
De winkel is geopend op maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 en op vrijdag tot 21.00 uur. Als de winkel op zondag open mag, zal deze ook van 12.00 tot 18.00 uur opengaan.