Er wordt voor kinderen een speciale loop van 24 minuten georganiseerd.
Er wordt voor kinderen een speciale loop van 24 minuten georganiseerd. Foto: Samenloop voor Hoop

Ook speciale Kinderloop bij Samenloop voor Hoop

Kinderen kunnen ook meelopen met de Samenloop voor Hoop. Voor hen is er een wandeling van 24 minuten op zaterdag 30 juni.

HUIZEN De Samenloop voor Hoop vindt op 29 en 30 juni plaats op het terrein van s.v. Huizen aan de IJsselmeerstraat. Het is een 24 uurswandelmarathon om geld in te zamelen voor het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) voor onderzoek naar kanker. Voor kinderen is er op 30 juni een speciale Kinderloop van 24 minuten. Buddy Vedder, bekend van GTST, geeft hiervoor het startschot.

Deelname voor de kinderen is gratis. "Zij krijgen wel een sponsorkaart mee, zodat familie, vrienden en buren ze kunnen sponsoren", vertelt Caroline Rippen-van der Roest. Samen met voorzitter Evert van der Roest vertelt zij daags voor het grote evenement hoe het ervoor staat en wat ze hopen te bereiken. Evert: "Op dit moment hebben zich al meer dan 30 teams ingeschreven. Elk team heeft een kraampje op het terrein waar zij gedurende de loop dingen verkopen of op een andere manier geld inzamelen. We hopen uiteindelijk een bedrag op te halen van zes cijfers voor de komma. Gemiddeld ligt de opbrengst van een loop op een bedrag van rond de € 85.000. We hebben nu al meer dan € 50.000 binnen van de deelnemers en diverse sponsors. Het moet dus haalbaar zijn."

Bezoekers zijn van harte welkom om de lopers aan te komen moedigen, maar ook om geld uit te geven voor het goede doel. Caroline: "Ook de opbrengst van de kantine van s.v. Huizen is tijdens het evenement voor KWF. De leveranciers hebben die ook gedoneerd. We hopen op een leuke festivalsfeer."

Om dat te bereiken is er ook een uitgebreid programma aan vermaak voor de beide dagen. Er zijn diverse optredens, zodat er altijd wel iets te beleven is. De puntjes op de i worden nu gezet en het programma komt ook op de site SamenloopvoorHoop.nl/Huizen te staan. Volgens Caroline zijn er drie momenten die het evenement zullen tekenen. De startceremonie begint vrijdag 29 juni om 14.45 uur. Om 15.00 uur begint de loop met een ronde met eregasten. "Dat zijn mensen die kanker hebben overwonnen of er op dit moment nog tegen vechten. Zij spelen een belangrijke rol bij het evenement en er is voor hen een heel programma samengesteld. Mensen kunnen zich hier nog voor aanmelden. Het is gratis en het programma staat ook op de site."
Vrijdag om 23.00 uur vindt de kaarsenceremonie plaats. "Dat zal waarschijnlijk ook wel een emotioneel moment worden. Om 23.00 uur worden de lichten uitgedaan en is het parcours verlicht met kaarsen in zakken. Die kunnen mensen voor € 5,- kopen bij diverse ondernemers en tot 21.00 uur op het terrein", zegt Caroline. Evert: "Dit zal ook nog een aardig bedrag opleveren voor het KWF."
Ook de sluitingsceremonie zaterdag 30 juni is een belangrijk moment. Hier wil de organisatie flink uitpakken. De ceremonie begint om 14.50 uur en duurt tot 15.15 uur. Dan wordt ook bekendgemaakt wat de eindopbrengst van het evenement is en wordt de cheque overhandigd.

Tussendoor is de Kinderloop op zaterdag 30 juni ook een bijzonder moment. "We hebben Buddy Vedder, die ooit de rol van Rover Dekker speelde in Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST), bereid gevonden dit evenement te openen en te begeleiden. Veel kinderen zijn dol op hem. De warming-up voor deze loop start om 12.45 uur en de loop zelf om 13.00 uur. Kinderen kunnen zich hiervoor nog opgeven op de site."

Zie ook: samenloopvoorhoop.nl/huizen.