David Robbers, vooraan in het midden.
David Robbers, vooraan in het midden. Foto: NTTB-Midden

David Robbers 2e kampioenschap Midden Nederland

HUIZEN Tafeltennisser David Robbers (10) van Tafeltennisvereniging Huizen verraste afgelopen zaterdag vriend en vijand door tweede te worden bij de afdelingswedstrijden van Regio Midden Nederland. In de halve finale de week ervoor was het voor de jonge talentvolle speler van Huizen nog allemaal erg spannend en wist hij ternauwernood de finaleronde te bereiken.

Deze week bij de finalewedstrijden waren de zenuwen de eerste wedstrijden beter onder controle en wist hij ook van spelers te winnen waar hij in de halve finale nog van verloor. Door de enthousiaste aanmoedigingen van de meegereisde supporters, maar zeker ook door de goede aanwijzingen van ervaren coach Gijs Molenaar, wist David uiteindelijk vijf van de zeven wedstrijden te winnen.

Spanning

Alleen in de laatste wedstrijd, waar in een onderling duel uitgemaakt moest worden wie de tweede plaats zou bemachtigen, werd de spanning nog af en toe te veel voor de jeugdige speler. Door vast te houden aan zijn sterke punt, de forehand topspin, werd deze wedstrijd toch winnend afgesloten en mocht hij de tweede prijs in ontvangst nemen.

Complimenten

Met veel complimenten van de aanwezige begeleiders en coaches, ook van de andere verenigingen, voor zijn goede en vooral technische spel mocht de trotse David de tweede prijs 'ranking 5' in ontvangst nemen.

"Een heel erg goede prestatie van deze jeugdige speler die pas 15 maanden lid is van de TTV Huizen", aldus zijn club. "Mede door het grote plezier en enthousiasme dat hij beleeft aan tafeltennis en de mogelijkheden die de vereniging te bieden heeft aan alle kinderen heeft hij dit kunnen bereiken."