Helpen maakt happy!

Huizenvoorelkaar is de nieuwe verzamelplaats voor vrijwillige inzet en laat je in één oogopslag zien wat er in jouw buurt te doen is. Reageren op een van de onderstaande vragen? Kijk op Huizenvoorelkaar.nl en meld je aan. Je kunt direct een bericht sturen naar de contactpersoon. Kom je er niet uit? Bel dan voor een afspraak of kom binnenlopen.

Nieuw op Huizenvoorelkaar:
Een ommetje door het Oude Dorp
Een lieve dame op leeftijd (79) kan nog goed bewegen, maar is soms wat duizelig waardoor ze niet alleen mag lopen. Ze vindt het heerlijk om aan de arm naar het dorp te wandelen om wat kleine boodschapjes te doen. Als je daarna nog tijd hebt voor een kopje koffie, kan haar dag niet meer stuk. Maak jij ook graag een wandeling en loop jij met haar mee? Thuishulp van de Vrijwilligerscentrale Huizen brengt je met haar in contact.

Taalcoach voor anderstaligen
Wil jij nieuwe Nederlanders helpen met de Nederlandse taal? Je gaat een-op-een aan de slag met een anderstalige dame of heer. Samen praten staat centraal. Je kunt samen een boek lezen, bespreken wat er in de krant staat of samen op stap. Je spreekt wekelijks een uurtje samen af in het Taalcafé, bij iemand thuis of elders. Gilde SamenSpraak brengt anderstaligen en Nederlanders bij elkaar om taal en cultuur te delen.

Huisbezoeken bij ouderen
Op initiatief van de gemeente worden alle senioren van 80 jaar benaderd voor een gesprek over hun situatie. Je voert tijdens een huisbezoek een gesprek met de senioren en informeert hen over diverse voorzieningen. Je krijgt een korte interne opleiding en maakt deel uit van een enthousiast team bij Versa Welzijn. Er wordt een tijdsinzet gevraagd van twee tot vier uur per week. Fijn als je reageert!

Kom ons feestje versterken bij de kinderthemaweken!
Voor kinderen met een beperking is het niet altijd vanzelfsprekend om leuke dingen te kunnen doen in de vakantie. Speciaal voor hen organiseert Wielewaal kinderthemaweken. Een week lang organiseren vrijwilligers allerlei activiteiten binnen een thema. Elke dag wordt zo een feestje. Voor iedereen! Deze zomervakantie worden er ook kinderthemaweken in Huizen georganiseerd. Meld je aan als vrijwilliger en ontdek zelf hoe leuk het is om mee te gaan!