De burgemeester samen met het echtpaar onder de ballonnenboog.
De burgemeester samen met het echtpaar onder de ballonnenboog. Foto: Carin van den Berg

Echtpaar Klijn krijgt bezoek van burgemeester voor 60-jarig huwelijk

HUIZEN Truus Kuit en Jan Klijn waren maandag 60 jaar getrouwd en burgemeester Sicko Heldoorn kwam namens het gemeentebestuur de felicitaties overbrengen. Het huis in de Rozenstraat viel meteen op door een prachtige boog met gouden en zwarte ballonnen.

Het paar leerde elkaar kennen doordat de zus van Truus met een broer van Jan verloofd was. "Ze wilden naar een vliegshow in Soesterberg. Dat moest toen op de fiets. Ik werd meegevraagd, zodat ik naast Jan mee kon fietsen en we twee aan twee konden rijden." Daarna kwamen ze elkaar regelmatig tegen bij familieaangelegenheden en na een aantal jaar besloot het stel samen te trouwen. Jan: "We hadden geen haast."

Lot

Een huis bleek ook moeilijk te krijgen, dus werd eerst ingewoond bij de ouders van Truus, voordat het echtpaar een eigen stek kreeg in de Elleboogstraat. Truus had door een lot te kopen gehoopt eerder een huis te kunnen winnen. De nummers waren door de verkoper opgeschreven en ze won de prijs. Helaas kon het lot niet meer gevonden worden. Dat kwam later na een aantal verhuizingen wel weer boven water. Truus: "Ik heb zoiets nog eens gehad. Deden we mee aan de Toto en hadden we er 13 goed. Op vrijdag moest je dan naar de winkel. Dat deed ik keurig. Het bleek echter Koninginnedag te zijn en je had een dag eerder moeten komen."
Het echtpaar heeft twee dochters en twee kleindochters. "Ik kom uit een gezin met allemaal vrouwen," vertelt Truus, "mijn man juist uit een gezin met allemaal mannen." Inmiddels woont het paar alweer 23 jaar aan de Rozenstraat. "Het is fijn dat we hier nog samen kunnen wonen", zegt Truus. Ze is niet meer zo gezond en eigenlijk had de familie ook niet verwacht dat het 60-jarig huwelijksfeest nog gevierd kon worden. Dat bleek gelukkig wel het geval. Reden ook waarom op de feestelijke maandagmorgen diverse medewerkers van de zorg aanwezig zijn om het feestje mee te vieren. "We zijn de gemeente erg dankbaar dat we gezamenlijk de zorg zo hebben kunnen organiseren. Dat mag ook weleens worden gezegd", zegt dochter Gerdine met blije tranen omdat ze dit moment nog met haar ouders mag vieren.
Jan kan zich de bruiloftsdag nog goed herinneren. "We woonden toen aan de Baanbergenweg en die was opengebroken. Het was een enorme zandvlakte, het had heel hard geregend en het was dus een modderzooi en zij had haar mooie bruidsjurk aan. Ik heb haar het hele stuk gedragen." Truus: "De huwelijksauto hadden we al weggestuurd, want de gasten hadden gezegd dat ze ons wel thuis zouden brengen. Uiteindelijk stonden we daar nog alleen, want iedereen was weg, en het begon heel hard te regenen. Maar we zijn uiteindelijk toch goed thuisgekomen."