Demi samen met de wethouder en alle mensen die haar helpen haar droom te verwezenlijken.
Demi samen met de wethouder en alle mensen die haar helpen haar droom te verwezenlijken. Foto: Bob Awick

Nederlands kampioen junioren polesport Demi Brama gehuldigd

HUIZEN Demi Brama (15), Nederlands kampioen polesport bij de junioren, is vrijdagmiddag gehuldigd door de gemeente voor haar sportieve prestaties. Wethouder Roland Boom overhandigde haar een bos bloemen.

Omdat een sporter op deze leeftijd het niet alleen kan, kregen ook haar ouders en andere belangrijke mensen voor haar sport een bos bloemen, waaronder de mensen van Corpus Acrobatics en sponsor Coronel, die haar een ruimte ter beschikking geeft om te kunnen trainen.

WK

De jonge Huizense werd op haar twaalfde ook al Nederlands kampioen bij de Novice. Toen haalde ze niet genoeg punten voor het WK. Nu heeft ze zich wel gekwalificeerd voor het WK, dat van 12 tot en met 16 juli wordt gehouden in Taragona in Spanje.

Polesport

Haar familie is apetrots op haar. Moeder Esther had eerst wel haar bedenkingen toen de jonge Demi aan paaldansen wilde beginnen, maar toen ze zag wat voor serieuze sport het was, ging ze overstag. De sport is nog volop in ontwikkeling. Inmiddels zijn er meer jonge meisjes gestart met polesport; een afgevaardigde van de bond was ook bij de huldiging aanwezig.

Haar droom is om ooit aan de slag te gaan bij Cirque du Soleil

Familieding

"Het is echt een familieding geworden. Dat vindt Demi ook leuk", vertelt haar moeder. Vader Jurgen is inmiddels geschoold als jurylid. Demi: "Hij weet precies waar de jury op moet letten en hij helpt mij dus ook."
Haar oudere broer Indy (18) moest er in het begin wel even aan wennen dat alle aandacht naar zijn jongere zusje ging. "Maar het is een heel bijzondere eer om haar broer te zijn", zegt hij nu. Inmiddels bouwt hij regelmatig mee bij de organisatie als er voor een NK of wedstrijd weer ergens palen moeten worden neergezet. Al vanaf haar zevende wilde Demi iets in het circus gaan doen. Toen zag ze acrobaten in doeken hun kunsten in de lucht doen in de Efteling. Haar droom is om ooit aan de slag te gaan bij Cirque du Soleil.

Luchtacrobaat

Daarom is ze nu ook zelf aan het trainen bij Corpus Acrobatics. Hier wordt ze opgeleid tot luchtacrobaat. "Veel mensen willen wat, maar weinigen werken er zo hard voor als jij", zei wethouder Roland Boom in de raadzaal waar de huldiging plaatsvond. Er waren zoveel mensen aanwezig, dat hij naar deze grote zaal was uitgeweken hiervoor om ieder een plek te bieden. Hij vond het vooral opmerkelijk dat zij al zo jong met zo'n enorme inzet hard werkt om haar doel te bereiken. "Ik hoop dat ik met mijn woorden en deze bossen bloemen een klein beetje heb kunnen laten zien hoeveel bewondering we hebben voor je ongelooflijke inzet."