Aanvraag supermarkt BNI-terrein

HUIZEN WP Retail Development & Management B.V. heeft de gemeenteraad gevraagd een supermarkt 2.0 mogelijk te maken op het BNI-terrein aan de Havenstraat. Dit gaat tegen de wens van de huidige coalitie in, die in het coalitieprogramma laat weten geen medewerking te verlenen aan het mogelijk maken van een extra winkelcentrum en/of invulling met detailhandel.

De aanvraag om de bestemming voor een supermarkt met diverse extra voorzieningen, waaronder ook culturele, mogelijk te maken, is terug te vinden bij de ingekomen stukken B van de raadsvergadering van vanavond. Dit is de categorie waarbij pre-advies gevraagd wordt aan het college. Het kan zijn dat de gemeenteraad vanavond besluit om anders om te gaan met deze brief.

Aantrekkelijke verbinding

Het stuk grond aan de Havenstraat wil de gemeente graag op zo'n manier invulle dat er een aantrekkelijke verbinding wordt gevormd tussen de haven en het Oude Dorp. In oktober vorig jaar was er daarom ook een raadspodium waarbij iedereen met plannen kon komen voor een invulling van het gebied. Gert-Jan Veldkamp van WP Retail Invest liet toen al weten ambitieuze plannen te hebben voor dit stuk terrein, die in een ideale wereld in 2019 gerealiseerd konden worden. Met deze aanvraag is nu de eerste stap gezet.

3