Een impressie van hoe het project er straks uit zal zien.
Een impressie van hoe het project er straks uit zal zien.

Lux Huizen: woningbouw op Lucent-terrein

HUIZEN Slokker gaat bouwen op het Lucent-terrein bij de Botterstraat en Baanbergenweg. In eerste instantie wordt gestart met 36 woningen. Later komen er nog eens 36 woningen bij. Het project heeft de naam 'Lux Huizen' gekregen.

De eerste fase van 36 woningen bestaat uit 20 koopwoningen vanaf € 350.000 euro en 16 vrijesectorhuurwoningen. De tweede fase zal uit 22 rijwoningen en 14 twee-onder-een-kapwoningen bestaan. Belangstellenden kunnen vanavond, donderdag 5 juli, van 19.00 tot 20.30 uur terecht op een inloopavond over de woningen in de 1e fase in restaurant de Haven van Huizen. De verkoop van de woningen loopt via Voorma en Walch Makelaars.

Aardgasvrij

Het is het eerste grootschalige woningbouwproject in Huizen dat aardgasvrij wordt opgeleverd. Gonnie Weterings, ontwikkelingsmanager van Slokker Vastgoed: "Wij leggen de lat alleen nog iets hoger en de woningen worden praktisch nul volgens de eisen van 'Nul-op-de-meter'." De woningen krijgen warmte via een warmtepomp en zonnepanelen op het dak. Wethouder Bert Rebel van Duurzaamheid is blij dat Slokker dit initiatief heeft genomen. "Een dergelijke ambitie sluit naadloos aan bij het gemeentelijke beleid 'Huizen klimaatneutraal in 2050'. Je kunt heel veel op papier zetten, maar je moet het ook doen. We kunnen met dit project ervaringen opdoen en kennis delen. Eind 2017 is in de regio de energiestrategie vastgesteld en dit project is hier een prachtig voorbeeld van. Het is geen dode letter op papier."

Vooruitstrevend

Wethouder Roland Boom van Ruimtelijke Ordening: "Ik ben trots dat een Huizer bedrijf aan de slag gaat op dit stuk grond waaraan duidelijk nog iets moest gebeuren. Slokker is een vooruitstrevende ondernemer geweest door hier al gasloos bouwen te plannen."
Het project is ontworpen door Mulleners + Mulleners architecten. De tweeling achter dit bureau heeft veel ervaring met integraal ontwerpen van de bebouwde omgeving. Opmerkelijke kenmerken in dit project zijn de banden in het gevelbeeld en de diversiteit in raampartijen die is toegepast.
De woningen worden deels in de fabriek gemaakt. Dat proces zal ongeveer twee maanden duren. De bouw van de woningen kan - doordat delen kant-en-klaar worden aangeleverd - in drie maanden tijd plaatsvinden. In de planning staat dat de eerste woningen van het project medio 2019 worden opgeleverd.

Eerste grootschalig woningbouwproject dat aardgasvrij wordt