Tentoonstelling 'Beautiful Color' in gemeentehuis

HUIZEN Werk van Hellouisa-Maria is tot en met 30 augustus te zien in het gemeentehuis aan de Graaf Wichman 10.

Hellouisa is geboren op de Nederlandse Antillen. Sinds haar komst naar Nederland werkte ze eerst in de verpleging en daarna aan haar kunstwerken.

Haar werk is abstract en kenmerkt zich door de kleurrijke vormen. "Mijn doel is zonder een vooropgezet plan te werken, met veel fantasie en kleur", zegt ze. De naam van de tentoonstelling is dan ook toepasselijk 'Beautiful Color'. Naast haar schilderwerken ontwerpt en maakt Hellouisa ook sieraden van natuurlijke producten en beschildert ze porseleinen borden, schoenen en nagels.

Hellouisa schrijft ook kinderverhalen, zowel in boekvorm als op cd. Haar eerste verhalen-cd is uitgebracht in 2001 onder de naam 'Hellens verhalen'.

Zie: sorpresatropical.exto.nl


Midzomertocht Wielertoerclub

HUIZEN Wielertoerclub Huizen houdt zaterdag 14 juli de Midzomertocht met afstanden naar keuze van 110 of 145 km.

Het vertreksein bij het clubhuis aan de Crailoseweg 80 voor beide afstanden wordt om 08.30 uur gegeven. Inschrijven kan vanaf 08.15 uur.

Het betreft clubtochten, iedereen met een racefiets is echter vrij om mee te rijden met een van de twee groepen. Bij elke groep is een wegkapitein en zijn er deelnemers die de route kennen door middel van GPS-navigatie. Bij de inschrijving wordt door hen geadviseerd met welke groep of niveau deelnemers het best mee kunnen rijden.

De tochten gaan naar Noord-Holland. Zo gaan beide routes op de heenweg door het Twiske en het Jagersveld en langs de Zaanse Schans. Hierna splitsen de routes zich. De terugweg gaat voor de korte afstand ook door het Twiske, de lange tocht komt door De Rijp, Volendam en Monnickendam en sluit vlak voor Amsterdam weer aan op de korte route.

Het inschrijfgeld bedraagt € 3,50 p.p. en voor NTFU-leden € 2,50 p.p.

Zie ook wtchuizen.nl.