Burgemeester gaat bij politie pleiten voor meer wijkagenten

HUIZEN Burgemeester Sicko Heldoorn gaat namens de gemeente pleiten voor meer wijkagenten in Huizen. Dit naar aanleiding van vragen die door de VVD zijn gesteld.

De partij vernam dat er landelijk geld beschikbaar is gesteld voor onder andere wijkagenten en wilde weten van de burgemeester of dit niet een uitgelezen moment zou zijn om te pleiten voor een uitbreiding van het aantal wijkagenten.

De burgemeester: "Het bericht van de minister over het extra budget ten behoeve van de Nationale Politie en de wijkagenten in het bijzonder heeft mij verheugd. Dit is inderdaad een uitgelezen mogelijkheid om te pleiten voor uitbreiding van het aantal wijkagenten in Huizen naar 8 fte."
Op dit moment is er ongeveer één wijkagent op de 8.000 inwoners en de wens is om dit uit te breiden naar één op 5.000 inwoners. Dat is ook opgenomen in het coalitieakkoord dat VVD, CDA, D66 en PvdA zijn overeengekomen.
De burgemeester gaf aan dit vooral te doen in het overleg dat er regelmatig is met de teamchef van het basisteam Gooi-Noord. Ook op andere fronten wordt de vraag neergelegd. Zo liet de burgemeester afgelopen donderdag in de raadsvergadering weten dat ook de regio achter deze vraag staat en bij monde van Pieter Broertjes ook zal vragen om meer wijkagenten bij de eenheidsleiding.

Zodra bekend is wat het antwoord van de politie hierop is, laat burgemeester Heldoorn dat aan de gemeenteraad weten.