De tentoonstelling werd vrijdag geopend door wethouder Verbeek.
De tentoonstelling werd vrijdag geopend door wethouder Verbeek.

Tentoonstelling klimaatverandering Erfgooiers College

HUIZEN Leerlingen van het Erfgooiers College maken zich zorgen over klimaatverandering. Daarom hebben zij besloten een tentoonstelling te bouwen over dit onderwerp. Deze tentoonstelling is tot half september te zien in de bibliotheek aan Plein 2000.

"De plensbuien en wateroverlast van enkele weken geleden en de aanhoudende droogte van de afgelopen weken zijn voorbeelden van wat ons in de toekomst te wachten staat. Het dringt tot steeds meer mensen door dat het echt gebeurt: het klimaat verandert. Leerlingen van het Erfgooiers College maken zich daar terecht druk om en vinden dat mensen er veel meer over zouden moeten weten om de ernst van dit vraagstuk in te zien. Zij hebben daarom gewerkt aan een tentoonstelling over het klimaatvraagstuk die deze zomer in de bibliotheek van Huizen te zien zal zijn", meldt de school.
De tentoonstelling geeft informatie over wat klimaat eigenlijk is en de belangrijkste oorzaak van de klimaatsveranderingen. Ook worden de gevolgen, voor ons land maar ook elders op de wereld, in beeld gebracht. De landelijke en plaatselijke politieke partijen zijn langs de klimaatmeetlat gelegd. De uitbreiding van Schiphol is onder een vergrootglas gelegd en ook het consumptie- en eetgedrag van mensen komt ter sprake.

Dit alles is verbeeld in posters, maquettes en doe-het-zelf activiteiten. Voor kinderen in de leeftijdsgroep van 10 tot 12 jaar is er een speurtocht ontworpen die de hele zomer bij de balie van de bibliotheek te krijgen is. Natuurlijk hopen de leerlingen hiermee een zaadje te planten voor individuele acties, dus er wordt ook gevraagd om zelf eens goed na te denken wat iemand kan bijdragen om te zorgen dat het leefbaar blijft voor de komende generaties, waaronder de leerlingen die de tentoonstelling hebben gemaakt.