Minder vernielingen

HUIZEN Het aantal aangiften van vernielingen is gedaald met vijf procent in het eerste halfjaar van 2018.

"Het doen van aangifte wordt altijd geadviseerd door politie en gemeente. De gemeente doet zelf ook altijd aangifte", meldt de gemeente. De intensivering van de integrale aanpak Veilige Omgeving & Jeugd wordt voortgezet met extra toezichthouders de komende periode. "In december en rondom de jaarwisseling heeft deze aanpak veel effect gesorteerd."


Rechter: geen struikgewas bij de Limieten

HUIZEN De rechtbank in Utrecht heeft vorige week dinsdag een beslissing genomen op het bezwaar dat de Stichting de Limieten en Valkeveen maakt tegen het verlenen van een omgevingsvergunning aan de bewoners op het landgoed de Limieten.

Het gaat om het legaliseren van 26 bestaande hoogstamfruitbomen en het aanleggen van een sloot en struikgewas. Wat betreft de hoogstamfruitbomen stelt de rechtbank dat er in het verleden aan 25 van de 26 bomen een vergunning is verleend. Daartegen loopt nu een hogerberoepprocedure die afgewacht moet worden. De vergunning voor de resterende hoogstamfruitboom en het struikgewas wordt door de rechtbank vernietigd, omdat het aanlegvergunningenstelsel uit het bestemmingsplan de aanleg daarvan niet mogelijk maakt. De vergunning voor de aanleg van de sloot blijft in stand.