Op sommige plekken meer jongerenoverlast ondanks daling

HUIZEN Het aantal meldingen van jongerenoverlast is in de eerste helft van 2018 met 30 procent afgenomen van 184 naar 129. "Ondanks de daling wordt op sommige plekken in Huizen door omwonenden juist een toename van overlast aangegeven", laat de gemeente weten.

De gemeente meldt dat jeugdoverlast hoog op de prioriteitenlijst van de gemeente blijft staan. "Voor specifieke plekken wordt intensief met bewoners samengewerkt om de overlast terug te dringen. De intensivering van de integrale aanpak Veilige Omgeving & Jeugd wordt voortgezet met extra toezichthouders in de zomermaanden en meer jongerenwerk. Daarnaast is het belangrijk dat inwoners die overlast ervaren dit melden bij de gemeente. Die meldingen zijn - naast de meldingen die bij de politie binnenkomen - voor de gemeente van belang om te bepalen waar actie nodig is."
Het aantal geweldsmisdrijven daalde in de eerste zes maanden van 2018 met 16 procent. Regionaal liep het aantal geweldsmisdrijven terug met drie procent. Helaas steeg het aantal bedreigingen dat onder deze categorie valt juist fors met 39 procent van 23 naar 32.

"De aantallen mishandeling hielden vorig jaar vooral verband met uitgaan in het weekend, rondom de Graaf Wichman. Met de politie en de horecaondernemers van de Graaf Wichman zijn inmiddels duidelijke afspraken gemaakt over een gezamenlijke aanpak tijdens de weekenden. Dit lijkt zijn vruchten af te werpen", stelt de gemeente.