Demi Brama 2e WK Artistic Pole

HUIZEN De 16-jarige Demi Brama is afgelopen weekeinde tweede geworden bij het WK onderdeel Artistic Pole in Taragona in Spanje. Bij het onderdeel Polesport werd ze helaas elfde.

"Op vrijdag was het onderdeel Polesport en Demi was heel nerveus. Dat is eigenlijk nog nooit voorgekomen", vertelt haar moeder Esther. "Daardoor maakte ze een paar foutjes. Dat leidde tot een lagere score dan gehoopt."

Gelukkig wist Demi zich goed te herpakken. "Ze zette zaterdag bij het onderdeel Artistic Pole een briljante act neer en behaalde het zilver. Ik vind het knap van haar, ze is pas net 16. Het is wel een eigenschap van haar dat ze onder druk juist het best kan presteren. Het is heel leerzaam voor haar geweest."

Inmiddels stond Demi voor de derde keer op een WK en ze zal blijven trainen, zodat ze volgend jaar weer mag deelnemen. "We zijn nu nog in Spanje en nemen meteen vakantie. Demi zal wel blijven stretchen. Als we thuis zijn gaan we er weer hard tegenaan. Op het volgende NK hopen we dat ze weer 1e of 2e wordt, zodat ze volgend jaar weer mee kan doen aan het WK.


Minder auto-inbraken en fietsen-diefstallen

HUIZEN Het aantal auto-inbraken en fietsendiefstallen is het eerste helft van het jaar gedaald.

Het aantal auto-inbraken nam af van 80 naar 59, een daling van 26 procent. "In de voorgaande jaren was sprake van een fors aantal auto-inbraken. Het tij lijkt dit eerste halfjaar van 2018 gekeerd. Hoewel de waarschuwingsacties in het hotspotgebied Nautisch Kwartier resultaat hebben gehad, is het gebied nog steeds in trek bij auto-inbrekers. De waarschuwingsacties worden de komende periode herhaald", aldus de gemeente.

Het aantal fietsdiefstallen daalde met 18 procent van 44 naar 36. Daarmee zet de dalende trend van de afgelopen jaren zich voort.

In de regio Midden Nederland daalde het aantal auto-inbraken met 15 procent en het aantal fietsendiefstallen met 11 procent.