Het veldje op de hoek van de Salland en Waterland is het bijzondere plekje van de sportieve Palko de Vink.
Het veldje op de hoek van de Salland en Waterland is het bijzondere plekje van de sportieve Palko de Vink. Foto: Bob Awick

'Hier combineer ik mijn drie passies'

HUIZEN Speciaal deze week is het veldje op de kruising van de Salland met de Waterland, het bijzondere plekje van Palko de Vink (33). "Hier kan ik mijn drie passies combineren: sport, geloof en jeugd."

Palko houdt van sporten. "Ik loop hard. Dan kom ik hier ook vaak langs dit plekje. Daarnaast heb ik gevoetbald en ben ik ook voetbalscheidsrechter." Op dit moment werkt hij nog drie dagen in de supermarkt. Daarnaast volgt hij een opleiding tot jongerenwerker. "Jongeren hebben mijn hart. Ik heb altijd in supermarkten gewerkt, maar wil wat anders. Daarom ben ik nu deze opleiding gaan doen."

Sonrise

Zijn derde passie is het geloof. Het geeft inhoud aan zijn leven. Deze week combineert hij zijn drie passies bij Sonrise Huizen op het sportveldje aan de Salland. "Ze komen hier mooi samen, daarom is dit mijn bijzondere plekje in Huizen."

Sonrise Huizen wordt voor het eerst georganiseerd door de kerken in Huizen. Palko had al met verschillende versies in andere plaatsen kennisgemaakt. "Wij hebben een voorbeeld genomen aan de week in Haarlem. Samen met Laura ben ik dat gaan oppakken. Zij heeft daar vroeger gewoond en zo'n 15 maanden geleden zijn we begonnen met de voorbereiding en zijn we de kerken gaan benaderen."
Deze week is het dan zover. Waar maanden hard aan is gewerkt, vindt nu plaats op het veldje. Tientallen kinderen zijn bezig met sporten en knutselen of springen op het luchtkasteel.
"Er zijn best wel veel geschikte plekken in Huizen om zo iets te doen. Het voordeel is dat we hier midden in de wijk zitten en we van basisschool De Ark stroom kunnen gebruiken. We hebben toch al goede contacten daar, omdat de christelijke kinderopvang er zit. Dit was dus de beste plek en ik ben blij dat het een succes is."