Zomermarkt Oostermeent

HUIZEN Winkelcentrum Oostermeent houdt zaterdag 4 augustus een Zomermarkt.

"Springkussens, suikerspinnen, oude ambachten en veel leuke kramen", beloven de winkeliers. "En het wordt mooi weer, dus gezellig een drankje op een van de terrassen kan ook."

Dit jaar staat er zelfs een stand van Tupperware. "Al jaren bekend en nu weer aanwezig met allerlei nieuwe producten die in uw keuken niet mogen ontbreken." Ook is er een Surinaamse foodstand met heerlijke gerechten, diverse kledingkramen, allerlei hebbedingetjes en voor de kinderen een grote suikerspinnenkraam." Voor de wat oudere kinderen is er ook nog een enorme tractor als springkussen voor de wat oudere kinderen en een aparte voor de jongste kids.


Fietsen met Wielertourclub Huizen

HUIZEN Wielertoerclub Huizen houdt zaterdag 4 augustus weer een fietstocht. Deelnemers kunnen kiezen uit drie fietsafstanden: Huizen-Posbank 180 km, Huizen-Hoenderloo 135 km en Huizen-Otterlo 115 km.

Voor de langste afstand wordt het startsein gegeven om 08.00 uur. Inschrijven kan vanaf 07.45 uur. Voor de andere afstanden kunnen de deelnemers starten om 09.00 uur, het inschrijven daarvoor kan vanaf 08.30 uur. De start is vanaf het clubhuis 'aan de meet' aan de Crailoseweg 80.

Het betreft Clubtochten maar voor iedereen met een racefiets is het mogelijk om mee te rijden met één van de groepen. Bij elke groep is er een wegkapitein en zijn er deelnemers die de route kennen. Bij de inschrijving kunnen de deelnemers aansluiten bij een groep die past bij ambitie qua afstand en het individuele fietsniveau.

In de langste afstand zitten wat klimmetjes, vooral op de Posbank. De tocht naar Hoenderloo gaat over de heuvelachtige heidevelden rond Radio Kootwijk. De routes zijn zo veel mogelijk over mooi asfalt of betonnen fietspaden. Dat houdt wel in dat we daar niet alleen rijden en dat rekening gehouden moet worden met andere gebruikers van het fietspad.

Het inschrijfgeld bedraagt € 3,50 en voor NTFU-leden € 2,50. Zie ook wtchuizen.nl.