Liset van den Hoek is gek op de zandverstuiving op de grens van Huizen en Naarden en maakte er veel foto's.
Liset van den Hoek is gek op de zandverstuiving op de grens van Huizen en Naarden en maakte er veel foto's. Foto: Bob Awick

'Niet iedere Huizer weet dit te vinden'

HUIZEN "Mijn bijzonder plekje in Huizen is de kleine zandverstuiving op de grens van Huizen en Naarden. Om precies te zijn, aan de rand van het Naarder Eng en de Limitische heide, bij de Driftweg", laat Liset van den Hoek weten. "Het gebied is mooi afgeschermd door bomen, je ziet het niet vanaf de weg. Niet iedere Huizer weet dit te vinden."

Het gebied intrigeert Liset. "Ik hou van bos, van bomen, maar ook van bergen, heuvels en glooiingen. Door de vroegere zandafgravingen zijn er glooiingen ontstaan. Ook zijn er diverse soorten bomen te vinden met mooie boomspiegels eromheen. Dit geeft een prachtig lijnenspel in het landschap. Ik heb de zandverstuiving ruim een jaar gefotografeerd. Van één positie steeds dezelfde foto. Maar ook andere foto's, dit alles in verschillenden jaargetijden en met verschillende weersomstandigheden."

Liset noemt fotografie haar uit de hand gelopen hobby. Ze heeft een parttime baan en daarnaast legt ze zich toe op fotograferen en het geven van workshops. "Dat gaat eigenlijk heel goed", zegt ze. "Inmiddels heb ik van de bekende natuurfotograaf Theo Bosboom begeleiding gehad in het sturing geven aan het Fotoproject. Wat resulteert in de serie 'Ontmoetingen op de zandverstuiving '. Mensen uit de omgeving ontmoeten elkaar op de zandverstuiving. Wat doen de mensen op de zandverstuiving? Waar zijn ze naartoe onderweg en wat bespreken ze? De mensen ontmoeten elkaar of zijn op weg naar een ontmoeting tussen die oude bomen, die daar al eeuwen staan. Ze wandelen of fietsen, kinderen spelen en volwassenen die de hond uitlaten. Genieten van de natuur of de gezellige ontmoetingen op het zand. Ze staan in het gebied, of langs de rand van de zandverstuiving. Ze zijn op afstand gefotografeerd, een klein persoon in een landschap." Zie haar portfolio op vialiset.nl.

Ook een bijzonder plekje? Mail redactie@nieuwsbladvoorhuizen.nl.