Afbeelding
Foto: Politie

Politie zoekt man die pint met een in Eemnes gestolen pas

HUIZEN De politie is nog steeds op zoek naar een man die bij supermarkten in Huizen ruim 1500 euro heeft gepind, nadat hij op 2 november 2017 een pinpas buit heeft gemaakt bij een inbraak in Eemnes.

"Tot nu toe hebben we drie tips over deze zaak ontvangen, maar met die informatie was het niet mogelijk de zaak op te lossen. Daarom stellen we onze vragen nogmaals", meldt de politie.
De pas werd gestolen bij een inbraak in een woning aan de Raadhuislaan in Eemnes op donderdagavond 2 november 2017. Als de bewoonster thuiskomt, ontdekt ze dat haar huis overhoop is gehaald en haar portemonnee met daarin haar bankpas is verdwenen. Al snel wordt er met de pas ruim 1500 euro van haar rekening gepind. Dat gebeurt bij twee supermarkten in Huizen.
Op bewakingsbeelden van beide winkels, te zien op nieuwsbladvoorhuizen.nl, is te zien hoe een man bij de geldautomaat geld opneemt. Bij een van de winkels doet hij ook nog wat boodschappen die hij met de gestolen pas afrekent.
Het signalement van de man is: lichtgetinte huidskleur, lengte ongeveer 1,75 meter, smal postuur en een kortgeschoren baardje. Hij droeg een zwarte trainingsbroek van het merk Adidas met witte verticale strepen en een wit Adidas merk op het bovenbeen en een grijze/zwarte bodywarmer van het merk Nike.
De politie vraagt mensen die de verdachte herkennen of weten wie deze is te bellen met de gratis Opsporingstiplijn via 0800-6070. Anoniem kan dit gratis via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.