Het pand aan de Kerkstraat dat getroffen werd door brand is inmiddels gestut.
Het pand aan de Kerkstraat dat getroffen werd door brand is inmiddels gestut. Foto: Bob Awick

Zorgen CU om pand Kerkstraat

HUIZEN De ChristenUnie (CU) maakt zich zorgen om de toekomst van het pand aan de Kerkstraat dat onlangs werd getroffen door brand. "Het zou zonde zijn als hier in de toekomst hoogbouw komt, zoals bij de HEMA", laat Marijke Terlouw, raadslid van de ChristenUnie weten.

De partij heeft vragen aan het college gesteld om helderheid te krijgen over wat er gaat gebeuren met het pand. "Deze vraag leeft ook bij veel inwoners, hebben we gemerkt. Zelf was ik op het moment van de brand toevallig bij de HEMA. Toen werd die vraag al opgeworpen. Mensen zijn bang dat ook dit stukje kenmerkend Huizen zal verdwijnen. We willen in ieder geval dat de mening van de inwoners ook wordt meegenomen bij een eventueel besluit."

Ze verwacht dat er al snel een besluit zal moeten worden genomen over eventuele sloop of herbouw. "Het is natuurlijk ook niet wenselijk om het lang zo te laten staan, ook al is het nu gestut."
De ChristenUnie omschrijft het pand als aantrekkelijk en kenmerkend. "Het vormt een overgang tussen het typische kleinschalige oude Huizen en het moderne winkelcentrum. Nu al wordt gezegd 'zo'n leuk straatje was het'. Het is geen beschermd dorpsgezicht. Bij nieuwbouw is het vaak snel een metertje meer en een metertje hoger. Dat willen we voorkomen", zegt Marijke.

5