Van links naar rechts: Henry, Evelien en Inge-Lore op hun bijzondere plekje bij de Aanloophaven.
Van links naar rechts: Henry, Evelien en Inge-Lore op hun bijzondere plekje bij de Aanloophaven. Foto: Bob Awick

'Bankje bij vuurtorentje Aanloophaven heerlijk rustgevende en prachtige plek'

HUIZEN - "Ons bijzondere plekje is het groene bankje bij het 'vuurtorentje' op de kop van de Aanloophaven", laten Inge-Lore en Evelien weten. Ze zitten er vaak met hun golden retriever Henry die er heerlijk kan zwemmen. "De reden is dat dit een heerlijke rustgevende en prachtige plek is en al turend over het weidse water je je realiseert dat geluk in een klein hoekje kan zitten."

Het paar woont sinds eind 2017 aan de Westkade en is dolgelukkig met hun heerlijke stekje. "Wat prijzen wij ons gelukkig om hier zo vlakbij te kunnen wonen en dit onze 'achtertuin' is. Hier in Huizen hebben wij samen een geheel nieuwe start in ons leven gemaakt."

Evelien en Inge-Lore hebben een intensieve periode achter de rug. "De liefdesvonk is, terwijl we allebei getrouwd waren en kinderen hebben, heel erg overgeslagen een paar jaar geleden." Evelien vertelt dat Inge-Lore juf was en zij klassenmoeder. "Het was niet tegen te houden. We hebben inmiddels allebei onze scheiding afgewikkeld en zijn ons hart gevolgd en hebben 1000 procent voor elkaar gekozen. Hoe mooi is dat, zo rond je 50e de liefde van je leven tegenkomen? Uiteraard was niet iedereen hier blij mee en hebben we helaas ook mensen verdriet gedaan en teleurgesteld. Echter, het leven is te kort om ongelukkig te zijn en we hebben heel erg de weg van ons hart gevolgd en niet gekozen voor de 'veiligheid' van alledag hier in het Gooi."
Op zoek naar een nieuwe plek om te wonen, kwamen ze op een gegeven moment bij de Westkade uit. "We hebben briefjes in de bus gegooid bij de huizen waar we graag wilden wonen. Op een gegeven moment werden we gebeld door een mevrouw die geen briefje had gehad, maar iemand anders wel. We zijn gaan kijken en waren meteen verkocht."
"Zittend op dit bankje realiseren we ons hoe mooi het is om deze prachtige plek als 'achtertuin' te hebben. Dit plekje symboliseert onze nieuwe start samen. Het water is elke dag anders en dat maakt het zo leuk en bijzonder hier, het verveelt nooit." Het doet Evelien ook enorm denken aan het Biggemeer in Grou waar zij als kind de zomers doorbracht in de woonark van haar ouders met windsurfen, zeilen, roeien en zwemmen. "Deze vakanties koester ik met heel mijn hart en ik bewaar er zulke mooie herinneringen aan. Nu krijg ik op dit plekje in Huizen samen met Inge-Lore dat fijne en onbezorgde gelukkige gevoel van vroeger in Friesland. Wij zijn echt 'thuisgekomen' bij en met elkaar hier in Huizen waar we allebei nog geen verleden hebben en hier samen herinneringen kunnen gaan maken."

Ook een bijzonder plekje? Stuur dan een mail naar redactie@nieuwsbladvoorhuizen.nl.