Bert Verwelius omgekomen bij vliegongeluk

HUIZEN De 64-jarige Bert Verwelius van het gelijknamige bouwbedrijf in Huizen is vorige week donderdag overleden bij een vliegongeluk bij het vliegveld van het Duitse Münster-Osnabruck.

Een woordvoerder van de luchthaven Münster-Osnabruck zou in de lokale krant Westfälische Nachrichten hebben gemeld dat het vliegtuigje rond het middaguur bezig was met de landing. Dat is mis gegaan. In het toestel zat naast Verwelius ook nog een Duitse ingezetene. Ook deze persoon is omgekomen bij het ongeval.

Half stok

Bij HSV De Zuidvogels werd na het bekend worden van het nieuws de vlag half stok gehangen. Op de website van de voetbalvereniging wordt ook aandacht besteed aan zijn overlijden: "Bert was een groot voetbalfan en oud-lid van onze vereniging. Hij kwam met regelmaat kijken bij zijn voetballende kleinkinderen. Met zijn bedrijf Bouwmaatschappij Verwelius heeft hij onze vereniging sterk financieel ondersteund en is al weer geruime tijd hoofdsponsor. Wij wensen zijn familie en allen die hem dierbaar waren veel sterkte in deze tijd en de komende periode."

Bert Verwelius kreeg in februari van de gemeenteraad toestemming om een familiegraf op te richten op zijn landgoed De Limieten. Hij wordt echter zaterdag begraven op begraafplaats Nieuw Valkeveen in Naarden.


Open dag brandweer

HUIZEN - Brandweer Huizen houdt op 8 september vanaf 10.00 uur een open dag op de kazerne aan de Eemlandweg 30.

Er wordt onder andere voorlichting gegeven over een brandveilig leven en er zijn diverse demonstraties. Ook is er een escaperoom en de brandweerstore.