CU: dichtbij oude situatie blijven bij nieuwbouw Kerkstraat

HUIZEN De vragen die de ChristenUnie aan het college stelt gaan onder andere over de mogelijkheden die er zijn om in overleg te treden met de eigenaar voordat een onomkeerbaar besluit wordt genomen over de toekomst van het pand.

Zo wil de partij ook weten of het college al iets meer weet over de voornemens van de eigenaar en of hier overleg over wordt gevoerd. Daarnaast is het benieuwd naar de kaders die er zijn bij eventuele nieuwbouw, waarbij ook de cultuurhistorische waarde wordt meegenomen. "Binnenkort wordt er uitgebreid gesproken over nieuw cultuurbeleid. We willen dat er ook naar de cultuurhistorische waarde van het pand wordt gekeken", stelt Marijke. Wat de ChristenUnie betreft blijft eventuele nieuwbouw zo dicht mogelijk bij de oude situatie en de partij vraagt of het college het daar mee eens is en hoe men dat dan denkt te bereiken. Mocht het college er anders over denken, dan hoort de partij ook graag waarom.
Ook achterbuurvrouw Marleen Snel ziet eventuele hoogbouw op de plek van het door brand getroffen pand aan de Kerstraat niet zitten. "We houden scherp in de gaten wat er gebeurt." Vanwege de brand moest ze een nacht elders slapen en daags na de brand realiseerde ze zich wat er allemaal gebeurd was. Toen was het schadebedrijf druk bezig. "De rooklucht is gelukkig verdwenen, maar ik houd de ramen achter nog dicht. Verder wordt de buitenkant van het huis nog schoongemaakt en zijn er wat kleine schades in huis. We zijn er gelukkig goed vanaf gekomen."