Verdachten van hennepteelt wijzen naar elkaar als schuldige

Vervolg voorpagina

HUIZEN De officier van justitie heeft weinig clementie met de Huizer. Wie niet horen wil, moet maar voelen, vindt zij. Het verhaal dat de Huizer slechts af en toe betrokken was bij de hennepkwekerij aan de Koekoeklaan doet zij af als ongeloofwaardig.

Zij houdt de verdachte voor wat hij allemaal deed: "U ging mee om hennepplanten te kopen, u onderhield de planten, u regelde knippers, u telde de opbrengst en u betaalde het televisieabonnement en een paar keer de huur van de woning. Deze optelsom samen noem ik medeplegen aan het hebben van een hennepkwekerij."
De politie ontdekte de 245 planten begin 2014, nadat zij een vreemde warme geur uit het openstaande kelderraam van de woning roken. Daarnaast maakte de woning een onbewoonde indruk en bleek er niemand op het adres ingeschreven te staan. De politie belde aan en de vriend van de Huizer deed open die gelijk bevestigde dat er een hennepkwekerij in de woning was. Op de vraag van wie de kwekerij was, noemde de man de naam van de Huizer.
De officier van justitie: "U wijst allebei met een beschuldigende vinger naar elkaar. Terecht, want in mijn ogen bent u allebei medeverantwoordelijk voor de kwekerij."
De raadsman vroeg de rechtbank de eis van de officier omtrent de ontnemingsvordering niet te volgen. Hij wees daarbij nogmaals op de ondergeschikte rol die de Huizer heeft gehad en het feit dat hij slechts 300 euro aan de kwekerij heeft verdiend.
Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.