Dit jaar is er ook van 5 tot en met 8 september kermis op de Naarderstraat.
Dit jaar is er ook van 5 tot en met 8 september kermis op de Naarderstraat. Foto's: Bob Awick

Mooi weer verwacht tijdens komende Huizerdag

De Huizerdag vindt op 8 september plaats. Het thema is een vleugje 'Après Ski'. Gelukkig zijn de weersverwachtingen zomers. De organisatie is er klaar voor.

HUIZEN De organisatie is er al bijna een jaar mee bezig en nu is het dan bijna zover. De Huizerdag met als thema een vleugje 'Après Ski' vindt 8 september plaats. Daarvoor is er vrijdagavond al het Voorproefje op het Oude Raadhuisplein. De organisatie is er klaar voor. Voorzitter Boudewijn van Meggelen: "Ik heb al naar het weer gekeken en dat ziet er goed uit. Er wordt een zomerse dag voorspeld."

Het weer is dan ook zo'n beetje het enige dat de Stichting Huizerdag niet onder controle heeft. De rest is tot in de puntjes geregeld of het bestuur zit er bovenop. Nog iets meer dan een week en het is zover en hopelijk valt dan niet het Voorproefje in het water zoals vorig jaar. Dezelfde band, Cheek to Cheek, is gevraagd om weer terug te komen en speelt de hele avond en er is weer een modeshow. Voor lekkere hapjes en wijnen wordt ook gezorgd.

Programma Voorproefje 7 september

18.30 uur: proeverij van wijnen, kazen en hapjes
18.30 uur: Coverband Cheek to Cheek
19.00 uur: Modeshow
19.30 uur: Coverband Cheek to Cheek
20.00 uur: Modeshow
20.30 uur: Coverband Cheek to Cheek
21.00 uur: Modeshow
21.30 uur: Coverband Cheek to Cheek
22.30 uur: einde Voorproefje

Oude Dorp

De volgende dag vindt de officiële opening van de Huizerdag plaats om 11.00 uur op Plein 2000. Maar er valt eerder al het een en ander te beleven in het Oude Dorp. Vanaf 5 tot en met 8 september is er weer kermis op de Naarderstraat en de braderie staat op zaterdag al klaar als de dag officieel wordt afgetrapt.
Vervolgens is er van 11.00 tot 17.00 uur een afwisselend programma op het podium op het Oude Raadhuisplein dat door Kent Hanson wordt gepresenteerd. Ook staan er diverse kinderattracties verdeeld over het plein, waar de kids zich naar hartenlust kunnen uitleven.

Cheek tot Cheek treedt net als vorig jaar op tijdens Voorproefje

Battle of the Coverbands

Na de opening om 11.00 uur op Plein 2000, vindt daar de opening en een heel programma plaats in het kader van de Huizer Sportmaand. Dit duurt tot 13.00 uur, als de Battle of the Coverbands start. Vier bands zullen strijden om de titel. De prijsuitreiking wordt om 17.00 uur verwacht.

De vier bands die dit jaar meedoen zijn Chuckwagon, Candy Crash, Blechenco en Opsessie. De bands hebben allemaal een andere stijl en spelen een andere soort muziek. Zo is Chuckwagon een country-/rock-orkest dat in de jaren tachtig van de vorige eeuw opgericht werd in Huizen. Candy Crash speelt een stevig potje rock. Blechenco speelt covers van onder andere de Beatles, Stones, Steely Dan, maar ook eigen werk. Opsessie is een Top 40-orkest.

Avond Plein 2000

Het avondprogramma op Plein 2000 start vervolgens om 17.30 uur. De coverband die meerdere keren optreedt is Release. Hoofdact is Snollebollekes die het hele plein in een Après Ski mood zal moeten gaan krijgen.

Het programma voor de avond ziet er als volgt uit:
17.30 uur: Sebastian
19.45 uur: Release
20.30 uur: DJ Charles
21.00 uur: Snollebollekes
21.30 uur: Release
22.15 uur: DJ Charles
22.45 uur: Release
23.30 uur: Einde Huizerdag

Tijdens het Voorproefje op vrijdagavond zijn er weer modeshows.