Woensdag 5 september is er een informatieavond over Yakult Start to Run bij AV Zuidwal.
Woensdag 5 september is er een informatieavond over Yakult Start to Run bij AV Zuidwal. Foto: AV Zuidwal

Vrijdag 31 augustus

PC Helpdesk BEL

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Voor al uw vragen en/of problemen met uw PC, tablet of smartphone, kom op werkdagen naar de PC Helpdesk BEL in Het Brinkhuis Laren. Een team van enthousiaste, deskundige vrijwilligers staat voor u klaar! Zie ook: www.pchelpdeskbel.nl.

Yoga op het strand

10.30 uur | Gooierhoofd Huizen

Doe met ons mee, yoga op het strand bij het Gooierhoofd. Na afloop lunchen we met elkaar en eten we wat een ieder heeft meegebracht. Info zie: www.surya-yoga.nl Tot vrijdag!

Taalcafé

13.30 uur | Bibliotheek Huizen

Elke vrijdagmiddag oefenen we de Nederlandse taal boven in de bieb. Zonder afspraak en gratis.

Spaanse avond

17.30 uur | Wijkcentrum De Bongerd Eemnes

Spaanse avond in de Bongerd in Eemnes met live muziek. Kosten 11 euro. Tel. 06-12727226.

Jubileumavond vogelvereniging

19.30 uur | Verzamelgebouw Jan van Galenstraat Huizen

Op 31 augustus wil Vogelvereniging Vogelvreugd graag het glas met u heffen op het 60-jarig jubileum. Om 20.30 uur zal voorzitter de heer Henk Brasser de avond officieel openen. Kom gezellig langs voor een hapje en een drankje.

Theatervoorstelling kinderen en tieners

19.30 uur | Wijkcentrum Holleblok Huizen

De laatste week van de zomervakantie hebben 15 kinderen en tieners in de leeftijd van 7 t/m 14 jaar gewerkt aan de voorstelling 'Noodlanding.' De voorstelling is gratis. Voor meer informatie bel Bob Kesteloo, tel: 06-45115555.

Zaterdag 1 september

Rijd de Ster van Huizen met de Wielertoerclub Huizen

8.00 uur | Aan de Meet Huizen

Een vrije toertocht die volledig is uitgepijld conform de NTFU-richtlijnen. De tocht kan verreden worden in verschillend afstanden en starttijden, vanaf 8.00u.

Keuring jonge dieren

9.00 uur | Clubgebouw van KDV Sport & Genoegen Midden-Nederland Huizen

Deskundige keurmeesters beoordelen konijnen, hamsters, (dwerg)hoenders, sierduiven, serama's, cavia's en kleine knagers uit 2018.

Weggooien? Mooi niet!

10.00 uur | Vivium Johanneshove Laren

Repair Café Laren is zaterdag geopend.

Achtste Oldtimer Festival Huizen

10.00 uur | Nautisch Kwartier Huizen

Oldtimer Festival Huizen & brocante markt. Rond de 400 oldtimers, rock-'n-roll door Crazy Cadlillacs en Dansteam Clandestien. Dertig Pre War Cars (auto's met een bouwjaar tot 1940). Politie-Porsches en Wegenwachtvoertuigen en een collectie vanuit het NZH vervoermuseum.

Spectaculaire paardenshows

12.00 uur | Stad en Lande Ruiters Blaricum

Stad en Lande Ruiters bestaat 60 jaar en dat wordt gevierd op zaterdag 1 september met spectaculaire optredens. Onder andere The Future Guys, een kür op muziek, schriktraining en diverse demo's. Voor het volledige programma: www.stadenlanderuiters.nl. Gratis entree!

Zondag 2 september

Workshop fotografie

9.30 uur | Restaurant de Tafelberg Blaricum

Wat er o.a. aan bod kan komen: compositievormen (bij kleur en zwart-witfotografie), diafragma en sluitertijden, ISO, detailfotografie, over- en onderbelichten, en voor de liefhebbers het Zone Systeem van Ansel Adams.

Ineke's inloop

13.30 uur | Wijkcentrum Holleblok Huizen

Wilt u meer informatie, bel dan met Ineke Hilgersom 035-6566653, of mail ien.hilgersom@gmail.com.

Varen en fietsen naar de Eempolder met de VVG

14.00 uur | Oude Haven Huizen

Varen met de VVG met de Eemlijn via Gooimeer, Eemmeer en de Eem naar Baarn. Vanuit Baarn fietsen we terug door de Eempolder naar Huizen via het handbediende pontje. Vertrektijd: 14.00 uur, verzamelen om 13.45 uur. Vertrekpunt: Kop van de Huizer Haven. Info: www.vriendenvanhetgooi.nl.

Maandag 3 september

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Voor al uw vragen en/of problemen met uw PC, tablet of smartphone, kom naar de PC Helpdesk BEL in Het Brinkhuis Laren. Een team van enthousiaste, deskundige vrijwilligers staat voor u klaar! Zie ook: www.pchelpdeskbel.nl.

Kringloopwinkel Stichting Servitas

13.30 uur | Stichting Servitas Huizen

Kringloopwinkel Stichting Servitas. Poolvos 2 te Huizen. Geopend op maandag- en dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur. Wij zijn de goedkoopste in het Gooi. U vindt bij ons meubels, dames-en herenkleding en huishoudelijke artikelen en nog veel meer leuke spullen.

Dinsdag 4 september

Natuurwerkgroep

9.00 uur | Oude Loods Huizen

Er wordt met een gezellige groep gewerkt in het bos of op de hei. Om 9.00 uur staat de koffie klaar in de Oude Loods, Langerhuizerweg 3 op de hoek van de Crailoseweg.

Computerhelpdesk

10.00 uur | Brassershoeve Huizen

Heeft u een probleem met uw laptop, tablet of smartphone? Bezoek de computerhelpdesk waar ervaren deskundige vrijwilligers tussen 10.00 uur en 12.00 uur klaar staan. Waterstraat 2. Meer informatie: www.debrassershoeve.nl.

Scrabble

13.00 uur | Wijkcentrum Holleblok Huizen

Ontmoet buurtgenoten. Iedere dinsdag van 13.30 tot 16.00 uur. Informatie en/of aanmelden: Kees Slooten en Ans de Swaaf, 035-5251897, 06-15134169, k.slooten@ziggo.nl.

Kringloopwinkel Stichting Servitas

13.30 uur | Stichting Servitas Huizen

Kringloopwinkel Stichting Servitas. Poolvos 2 te Huizen. Geopend op maandag- en dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur. U vindt bij ons meubels, dames-en herenkleding en huishoudelijke artikelen en nog veel meer.

Schuift u aan?

17.30 uur | Vivium Johanneshove Laren

Iedere dinsdagavond bent u harte welkom voor een verse daghap inclusief een drankje voor slechts € 8,00. Schuif tussen 17.30 en 18.30 uur aan. Voor meer informatie: www.vivium.nl/johanneshove-restaurant.

Het Schrijfcafé

19.30 uur | Brinkhuis Laren

Een plezierige schrijfbijeenkomst voor iedereen die van schrijven houdt, in de foyer van het Brinkhuis te Laren. Iedere laatste dinsdag van de maand. €12,50 per keer, aanmelden www.schrijfcreaties.nl.

Woensdag 5 september

Natuurwerkgroep

9.00 uur | Oude Loods Huizen

Er wordt met een gezellige groep gewerkt in het bos of op de hei. Om 9.00 uur staat de koffie klaar in de Oude Loods, Langerhuizerweg 3 op de hoek van de Crailoseweg.

Senioren Plezier

9.30 uur | Wijkcentum 't Vuronger Huizen

Senioren Plezier gaat om ontmoeting, een gesprek met elkaar over alledaagse zaken of over een mooi boek. Of om samen te sjoelen, rummikub of scrabble te spelen. De gastvrouwen Rita en Tineke ontvangen u graag.

Soosmiddag

13.00 uur | De Thomaskerk Huizen

Gezellige soos vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur. U kunt er klaverjassen, sjoelen of rummikub spelen of gezellig een praatje maken onder het genot van een kopje koffie met een koekje.

Film aan de Brink - The Leisure Seeker

14.30 uur | Brinkhuis Laren

Ella en John hebben samen een prachtig leven gehad. Nu ze beiden ernstig ziek zijn, verlangen ze naar een laatste avontuur. Met hun oude camper, The Leisure Seeker, herontdekken ze Amerika's oostkust en elkaar.

Film aan de Brink - The Post

19.30 uur | Brinkhuis Laren

Twee medewerkers van de Washington Post onthulden in de jaren zeventig dat de Amerikaanse regering gelogen heeft over de Vietnamoorlog. Entree: € 5,-.

Yakult Start to Run voor beginners

19.30 uur | Atletiekvereniging Zuidwal Huizen

Yakult Start to Run: binnen 7 weken kun jij 25 minuten hardlopen! Start zaterdag 8 september om 16.00 uur bij AV Zuidwal. Woensdag 5 september informatie- en demonstratieavond om 19.30 uur, kom in sportkleding! Kosten 49,50 euro.

Donderdag 6 september

Natuurwerkgroep

9.00 uur | Oude Loods Huizen

Er wordt met een gezellige groep gewerkt in het bos of op de hei. Om 9.00 uur staat de koffie klaar in de Oude Loods, Langerhuizerweg 3 op de hoek van de Crailoseweg.

Grenzeloos Kunstzinnig bij BEL Art

9.00 uur | BEL kantoor Eemnes

Een intrigerende tentoonstelling met Eierlanden Kunst en schilderijen van Gerdi Pijpers, beelden in hout, steen en brons van Els de Graaf en portretten en schilderijen van Nicole Carstens (1958-2001).

Inloopochtend Seniorweb Eemnes

10.00 uur | Bibliotheek Eemnes

Op ons inloopspreekuur op donderdagochtend bent u van harte welkom. Hier zijn geen kosten aan verboden. Onze ruimte is voorzien van Windows laptops. Vraag ook eens naar onze workshops.

Brei-/haakcafe

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Het brei-/haakcafe is een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen met dezelfde hobby, ideeën uit te wisselen, elkaar te helpen en er een gezellige ochtend van te maken. Neem vooral uw eigen materiaal mee, toegang is gratis. Voor informatie: Nelly Bleijenberg blei2707@planet of 06-30801299.

Computerhelpdesk

10.00 uur | Brassershoeve Huizen

Heeft u een probleem met uw laptop, tablet of smartphone? Bezoek de computerhelpdesk waar ervaren deskundige vrijwilligers tussen 10.00 uur en 12.00 uur klaar staan om u te helpen. Waterstraat 2 (achter de Oude Kerk). Meer informatie: www.debrassershoeve.nl of https://huizen.seniorweb.nl.

Koffieochtend senioren

10.30 uur | Brinkhuis Laren

De gastvrouwen staan klaar om u een gezellige ochtend te bezorgen.

Taalcafé Laren

10.30 uur | Het Muziekcentrum Schering en Inslag Laren

Een ontmoetingsplaats en oefenplaats voor anderstaligen. Samen met vrijwilligers wordt het Nederlands geoefend.