De 90-jarige Norma Muller en Marian van den Berge.
De 90-jarige Norma Muller en Marian van den Berge.

Met buurtestafette koffie drinken bij ouderen De Marke

HUIZEN Woon- en zorgcentrum De Marke-De Meenthoek start zondag 2 september van 14.00 uur tot 16.00 uur met een wekelijkse buurtestafette voor de duur van drie maanden in samenwerking met Stichting Goed doen voor een ander. Bij de estafette gaat elke keer iemand anders langs om koffie te drinken bij eenzame ouderen.

Doneer vier uur van je leven om een kop koffie te drinken met eenzame ouderen. De eerste keer ga je alleen en de tweede keer neem je een vriend of vriendin mee. Daarna introduceert die vriend of vriendin op zijn/haar beurt weer iemand anders, zodat ouderen als in een estafette bezocht blijven worden", legt Marian van den Berge enthousiast uit. Ze legt uit dat deelnemers twee zondagmiddagen investeren om koffie te drinken. Ze kunnen zich inschrijven via buurtestafette.nl/huizen of via huizenvoorelkaar.nl. Telefonisch aanmelden kan ook via 035-5267553.
Marian begeleidt deze pilot als buurtcoƶrdinator: "In Huizen voelt 38 procent van de volwassenen zich eenzaam, waarvan 9 procent ernstig eenzaam. Dit zijn cijfers uit de Gezondheidsmonitor 2016. In de tijd dat mijn moeder naar een verzorgingshuis ging, heb ik ervaren dat veel ouderen zelden of nooit bezoek krijgen. Het heeft me diep geraakt dat mensen soms maandenlang geen bezoek krijgen. Ik denk dat we daar met elkaar iets aan kunnen doen."
De eerste deelnemers hebben zich al gemeld. Onder hen de 90-jarige Norma Muller uit De Marke zelf. "Ze is heel enthousiast." Ook is de Huizermaat van plan om met 400 leerlingen deel te nemen.

"Naast deelnemers zoek ik nog enthousiaste Huizers die een keer per maand als buurtcoƶrdinator koffie willen schenken. Als je daar zin in hebt, laat het me weten en stuur een mail naar demarke.demeenthoek@buurtestafette.nl."