Afbeelding
Foto: Bob Awick

Ontslag frauderende ambtenaar

HUIZEN De gemeente Huizen ontslaat de teamleider van Wijkbeheer en Service, nadat uit een uitgebreid onderzoek van Deloitte Forensic & Dispute Services BV is gebleken dat hij heeft gefraudeerd.

De teamleider was al begin dit jaar vrijgesteld van werk na een aantal meldingen uit het team dat er onregelmatigheden zouden hebben plaatsgevonden. Hij zou onder andere bij diverse bedrijven tegoeden hebben opgebouwd, die hij later wilde inzetten voor werkzaamheden. Hiermee schoof hij op een ongeoorloofde wijze geld binnen het budget van rond de 4 miljoen van zijn afdeling. Het gaat om bedragen van in totaal 525.086 euro in 2016 en 638.600 euro in 2017. Dat zijn de jaren die zijn onderzocht. De ambtenaar was echter al sinds 2009 teamleider en werkt al meer dan 40 jaar voor de gemeente.
De tegoeden zijn ook gebruikt voor gedeeltelijke financiering van activiteiten voor het team, die deels ook door de gemeente al waren betaald. Daarnaast zijn er VVV-bonnen mee gekocht en kreeg hij onder ander vrijkaarten. Bij de VVV-bonnen zou het gaan om een bedrag van enkele duizenden euro's. Volgens de gemeente kon de ambtenaar niet voldoende onderbouwen wat er met deze bonnen is gebeurd. De gemeente gaat aangifte doen wegens verduistering en/of valsheid in geschrifte en kijken of het geleden schade kan verhalen op de teamleider.

3