Deze dames spelen komend seizoen in de hoogste hockeyklasse voor Huizen.
Deze dames spelen komend seizoen in de hoogste hockeyklasse voor Huizen. Foto: Bob Awick

Teampresentatie Huizer Hockeydames hoofdklasse

HUIZEN Hockey Club Huizen heeft vorige week donderdagmiddag het nieuwe damesteam voor de hoofdklasse gepresenteerd voor de competitie van dit jaar. Het team speelde vorig jaar voor het eerst in de hoogste klasse van het hockey en wist deze klassering te behouden. Dit was 20 jaar niet voorgekomen in het hockey.

Dit jaar moet het team volgens trainer Boaz Janssen net even wat minder lief zijn en de kansen die er komen zelf pakken. Daar is ook al hard voor getraind. Onder andere door touwtrekwedstrijden tijdens een trainingskamp. "De dames mochten twee teams vormen en het winnende team mocht de bagage in de auto gooien en hoefde die niet op de fiets mee terug te nemen", aldus de trainer. De wedstrijdjes waren wel een-op-een, waarbij het soms lang duurde voor er echt een winnaar was. Van een van die wedstrijden toonde hij een filmpje om te laten zien hoe hard er gewerkt was.

Vervolgens vond de teampresentatie plaats. Vijf dames vertrokken vorig jaar om diverse redenen en daarom zijn er vijf nieuwe teamleden aangetrokken: Tamara Gruter, Carolien Regtuijt, Annabel Weers, Daphne Koolhaas en Anne van Erp. Alle dames komen van andere topclubs. Twee hebben al ervaring en de andere drie komen uit de selecties en gaan dit jaar voor het eerst hoofdklasse dames spelen. De nieuwe aanvoerster is keepster Robin van den Ende. Zij speelt al vijf jaar bij Huizen. Volgens haar brengen de nieuwe dames positiviteit en dynamiek mee in het team. "Ze voegen allemaal iets anders toe. De een tactisch en de ander technisch. De sfeer is goed en ze zijn al helemaal onderdeel van de groep."

Extra scherp

Olympisch judoka Edith Bosch gaf na de presentatie een motiverende speech. Daarbij gebruikte ze ervaringen uit haar eigen leven als judoka en als deelneemster en winnares van Expeditie Robinson in 2013. Ze legde uit dat niet alles vanzelf ging en dat zij altijd voor de overwinning ging, maar er eigenlijk nooit van genoot. Door aan haar zelf te werken, kwam de ommezwaai en begon ze te genieten.
Ze gaf de dames ook wat tips voor de wedstrijd tegen Den Bosch van afgelopen zondag. Onder andere dat ze elkaar helpen en er volle bak in moeten gaan. "Jullie hebben niets te verliezen en jullie kunnen het met elkaar", aldus Edith. Helaas verloren de dames de wedstrijd met 1-3. De landskampioen scoorde meteen al in de eerste minuut. Pas toen het al 0-3 stond wist Huizen uit een strafcorner nog een tegendoelpunt te maken.