Gisterenmiddag speelde de rolstoelbadmintongroep voor het eerst in De Baat.
Gisterenmiddag speelde de rolstoelbadmintongroep voor het eerst in De Baat. Foto: Bob Awick

BV Huizen '96 start met rolstoelbadminton

HUIZEN Badminton Vereniging Huizen '96 is gisterenmiddag gestart met rolstoelbadminton. Een groep van 10 tot 12 sporters speelt vanaf nu wekelijks een uur in De Baat aan de IJsselmeerweg.

"Normaliter spelen we met de club in De Meent, maar omdat daar de scholen sporten op dat tijdstip, zijn we uitgeweken naar De Baat", licht penningmeester Steef Vredeveld toe. De groep komt over van De Trappenberg en vindt nu vast onderdak bij de vereniging. "Wij wilden de club graag uitbreiden om zo een stabiele toekomst te hebben. Daarnaast vinden we dat iedereen die wil, moet kunnen sporten. Daarom hebben we er een feestelijke kick-off van gemaakt. Na afloop is er een hapje en een drankje, waarbij we ook alle leden van de vereniging hebben uitgenodigd." Op deze manier leren de leden van de vereniging elkaar ook beter kennen en voelen de nieuwe leden zich hopelijk welkom.

"We willen ook donderdagavond starten met rolstoelbadminton in De Meent. Daarvoor zijn we nu leden aan het werven. Mensen die hier belangstelling voor hebben, zijn van harte welkom. Zij kunnen zich bij ons aanmelden en dan gaan wij kijken wat mogelijk is", laat Steef weten. "We doen dit trouwens in nauw overleg met de gemeente en met Sport Platform Huizen. We willen samen kijken of we dé vereniging voor rolstoelbadminton in de regio kunnen worden."
Er is op zich nog geen competitie voor rolstoelbadmintonners. Wel zijn er diverse verenigingen die toernooien organiseren. Binnen de club speelt ongeveer de helft van de leden zonder beperking competitie en de andere helft recreatief. "Als er behoefte aan is, kunnen we eventueel nog wel iets als een onderlinge competitie opzetten. Dat kunnen we altijd bekijken", aldus de penningmeester.

Zie voor meer informatie: bvhuizen96.nl.