Het bouwteam van The Pride was afgelopen zaterdag nog druk bezig. Tweede van rechts voorzitter Erwin van Wengen.
Het bouwteam van The Pride was afgelopen zaterdag nog druk bezig. Tweede van rechts voorzitter Erwin van Wengen. Foto: Bob Awick

Winterguard The Pride bijna klaar met verbouwing van verenigingsgebouw

Bij Winterguard The Pride is de verbouwing van het verenigingsgebouw bijna klaar. De vereniging kan zo met een positief vooruitzicht de toekomst in.

HUIZEN De bouwploeg van Winterguard The Pride was afgelopen zaterdag nog druk in de weer met een grote schoonmaak voordat de gebruikers het gebouw weer in kunnen na een verbouwing, waar ook nog de laatste puntjes voor op de i werden gezet. Zo was net de bar geplaatst en was het nog wachten op de tapinstallatie.

"We hebben een stuk aan de achterkant kunnen uitbouwen. Daardoor kon de bar wat meer naar achteren. Prettig, want de leerlingen liepen vanaf de kleedkamer ook langs de bar en dan kon het wel wat vol staan. Nu is er alle ruimte", zegt voorzitter Erwin van Wengen.

Hij is inmiddels vier jaar voorzitter en kan zich nog herinneren dat de club in 2015 de eerste aanvraag indiende om wat zaken aan het gebouw te veranderen. Toen kreeg het nul op rekest en ook in 2016 strandde de aanvraag. Na vele gesprekken nam de gemeente eind vorig jaar geld op in de begroting om de vereniging te helpen met het aanpassen van het gebouw. "We hebben nu 80.000 euro subsidie gekregen en de rest is een lening geworden."
Een van de belangrijkste aanpassingen is het maken van een tweede kleedkamer. "We hadden er maar een en dat was voor ons nog wel te doen, maar we verhuren de accommodatie ook aan bijvoorbeeld de korfbalvereniging. Nu kunnen jongens en meisjes zich gescheiden van elkaar omkleden."
Daarnaast kon er met de verbouwing ook een extra ruimte gecreƫerd worden voor de naaisters van de vereniging. "Die verzorgen voor de Winterguard de kostuums en gebruikten daarvoor de grote vergaderzaal in het gebouw. Daar kon dan niemand meer terecht. Nu hebben de naaisters een eigen plek, waardoor deze zaal weer beschikbaar is voor verhuur en als vergader- en trainingsruimte voor onze instructie." Voor het bestuur werd ook een eigen ruimte gecreƫerd en daarnaast kwam er een kleine presentatieruimte. "Hier kun je dan eens wat uitleg geven of iets bespreken. We bedrijven onze sport op hoog niveau en dan is het fijn om zo'n ruimte te hebben."
Het kinderdagverblijf dat de grote zaal gebruikt, kreeg bovendien een eigen ingang en een eigen kleine kleedkamer. "Doordat we het verhuren aan diverse anderen, kunnen we de exploitatie dekken. Na de verbouwing kunnen we met een positief vooruitzicht de toekomst in."
De club gebruikt daarnaast zelf ook het gebouw: zowel de spiegelzaal, die uitstekend is voor het aanleren van choreografie en ook gebruikt wordt door een dansschool, als de grote zaal, die de omvang van een wedstrijdvloer heeft. "Met onze 80 leden en veel werk dat door vrijwilligers gedaan wordt, zijn we al heel lang een stabiele vereniging. De eerste steen werd in 1986 al gelegd en in 2001 kregen we de grote zaal erbij. Na deze verbouwing kunnen we met een positief vooruitzicht de toekomst in."

Zie ook: thepride.nl.