De crew van Circus Sijm komt binnenkort naar Huizen voor diverse voorstellingen.
De crew van Circus Sijm komt binnenkort naar Huizen voor diverse voorstellingen. Foto: Circus Sijm

Voorstelling Circus Sijm is hommage aan 250 jaar circus

Circus Sijm staat van 12 tot en met 16 september in Huizen. De voorstelling is een hommage aan 250 jaar circus.

HUIZEN Circus Sijm staat van 12 tot en met 16 september aan de IJsselmeerstraat. In de blauw-gele tent toont het de nieuwe productie: 'Vive Le Cirque', een hommage aan 250 jaar circus. Het is een show met twaalf nieuwe acts en speciaal ontworpen showkostuums met veren, glitters en strass.

Het circuslandschap is de laatste jaren drastisch veranderd. Gevestigde namen zijn verdwenen en wilde dieren hebben de piste, door wetgeving, moeten verlaten. Circus Sijm koos reeds jaren geleden voor een eigen koers en ontwikkelde, met succes, een geheel persoonlijke stijl. Het is alsof je bij directeur Alex Sijm te gast bent: in zijn piste serveert hij een maaltijd van bekroonde acts met spanning, humor, magie en muziek. En dat alles overgoten met een stijlvolle saus vol vaart en 'aanraakbaarheid'.

De intieme tent waarin Alex Sijm zijn show presenteert, lijkt een bescheiden alternatief als je kijkt naar de concurrentie die internet tegenwoordig biedt en de grote megashows, maar dit circus ontleent zijn kracht juist aan die kleinschaligheid. In een sfeervolle aankleding met duizenden lampjes geeft hij zijn gasten een warm onthaal rondom de cirkel die 'piste' wordt genoemd.

Dan volgt een programma met artiesten uit alle hoeken van Europa: een ontroerend paardennummer en spierkrachtacrobatiek waar men in menig sportschool jaloers op zou zijn. De beroemde clown Yann Rossi, bekroond tijdens het Circusfestival van Monte Carlo, blinkt uit in een combinatie van muziek en mimiek, waarmee hij bewijst dat humor nauwelijks woorden nodig heeft om tijdloos grappig te zijn.

Als toeschouwer ruik je de paarden die met pluimen voorbij galopperen en zie je het zweet op het voorhoofd van de acrobaten. Jongleurs, magiërs, trapezeartiesten en hoelahoepkunstenaars vormen samen een geheel. De voorstelling wordt afgesloten met een adembenemend scherpschietnummer.

Voorstellingen

Toeschouwer ruikt de paarden die met pluimen voorbij galopperen

De voorstellingen zijn 12 september om 16.00 uur en 19.00 uur, 13 september om 16.00 uur, 14 september om 16.00 uur en 19.00 uur, 15 september om 13.30 uur en 16.15 uur en 16 september om 12.30 uur. Wie tot uiterlijk twee uur vóór de gekozen voorstelling reserveert via www.circussijm.nl betaalt per entreebewijs € 14,- (normaal is dat € 17,50 aan de kassa - ongeacht de leeftijd), kinderen tot en met 1 jaar gratis entree. De circuskassa is op voorstellingsdagen 60 minuten voor aanvang van iedere voorstelling geopend.

Prijsvraag

Circus Sijm verloot 50 x 2 vrijkaarten aan lezers van deze krant die het juiste antwoord geven op de volgende vraag: Aan hoeveel jaar circus brengt de nieuwe show van Circus Sijm een hommage?
Stuur het juiste antwoord naar:
prijsvraag@circussijm.nl.