Nogal wisselvallig en vrij koel

Tussen het Azorenhogedrukgebied en een andere boven Scandinaviƫ wringt zich een klein lagedrukgebied dat zich donderdag afsnoert boven het Noordzeegebied. Er stroomt dan koele polaire lucht over onze omgeving met kans op neerslag. Vrijdag en in het weekend doolt het lagedrukgebied rond boven de Noordzee met kans op enkele buien, maar ook zonneschijn.

Vrijdag + het weekeinde

Vrijdag is het wisselend bewolkt met kans op enkele buien. Het is met een maximum van 17 graden vrij koel voor begin september. De wind is westelijk en soms vrij krachtig. Ook in het weekend is het wisselvallig. Er is tamelijk veel bewolking met kans op enkele buien. Er is ook af en toe ruimte voor zonneschijn. Zaterdag waait er een krachtige zuidwestenwind, zondag iets afnemend tot matig. Zaterdag wordt het 17 Ć  18 graden, zondag een graadje hoger.

Trend na het weekeinde

Na het weekeinde trekt het lagedrukgebied noordwaarts en komt het weer onder invloed van uitlopers van het Azorenhoog. De wisselvalligheid neemt dan iets af. Er is eerst nog kans op een bui, maar mogelijk volgen enkele droge dagen later in de week. Het wordt circa 20 graden.

Weetje

Met een gemiddelde etmaaltemperatuur van 18.9 graden was zomer 2018 recordwarm. De voorheen warmste zomer was die van 2003 met 18.6 graden. Normaal is 17.0 graden. De zomer was zeer droog, maar door regen in augustus was het geen record. Met 750 zonuren was de zomer zeer zonnig, vooral juli. Alleen de zomers van 1947, 1959 en 1976 waren zonniger.