Bert beschilderde de elektriciteitskast voor het huis van het echtpaar.
Bert beschilderde de elektriciteitskast voor het huis van het echtpaar. Foto: Bob Awick

Alice en Bert van Kampenhout vieren hun 60-jarig huwelijk

HUIZEN Alice (86) en Bert (84) van Kampenhout waren vorige week dinsdag 60 jaar getrouwd en kregen daarom vorige week donderdag de burgemeester op bezoek.

Op dinsdag zelf hadden ze het heuglijke feest al gevierd met de familie. Er was een mooie taart met een foto van het echtpaar erop en het huis was versierd.

Boot
"We hadden een boot gehuurd in Vinkeveen voor vrienden en familie. We waren met zo'n man of dertig. Daarmee zijn we een tocht gaan maken over de Vinkeveense plassen", vertelt Alice. "Met een hapje, een drankje en een buffet", gaat Bert verder. "Het was een mooie dag. Dat moet je altijd maar afwachten, maar het was geslaagd. We krijgen er nog telefoontjes over."
Ze ontmoetten elkaar in Hilversum, waar Alice bij de V&D werkte. Bert was etaleur. Ze leerden elkaar rustig kennen door wandelingetjes te maken in de lunchpauze. Bert: "En door de familie. Dan ging ik mee naar haar ouders en ontmoette daar de rest van de familie."
Alice: "Het was altijd gezellig bij ons. Op vrijdag- en zaterdagavond maakten we muziek en er werd gezongen." Ook Bert bleek uit een muzikale familie te komen. Zijn vader was organist.
Het echtpaar woont inmiddels 15 jaar aan de Hunsingo. Ze hebben het er naar hun zin. Alleen de elektriciteitskast voor de deur bleef een doorn in het oog. Alice: "Ze hebben er van alles op gekladderd en daar zaten wij naar te kijken. Geen gezicht." Bert, die zelf schildert en beeldjes maakt, toverde het kastje daarom om in een waar kunstwerk. Alice: "Er is geen kind meer op geklommen en nooit meer iets op gekladderd."
Het paar geniet van alles wat ze nog kunnen. Het huis is aangepast. Alice: "Op naar de 65 jaar."